35.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 13, 2024

Primăriile din Teleorman pot depune cereri de finanţare pentru înfiinţarea de noi sisteme de distribuţie a gazelor naturale

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Începând de săptămâna viitoare, după publicarea în Monitorul Oficial a Normelor metodologice, autorităţile locale vor putea depune cereri de finanţare, prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, pentru proiecte care vizează înfiinţarea de noi sisteme de distribuţie a gazelor naturale, extinderea sistemului existent de distribuţie a gazelor naturale, precum şi modernizarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale, anunţă ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.
”70% dintre localităţile din România nu au acces la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, avem nevoie de un progres real şi rapid în acest domeniu, de aceea Guvernul a creat acest mecanism de finanţare. A fost semnat Ordinul comun cu Ministerul Energiei, astfel că, de săptămâna viitoare, autorităţile locale pot cere finanţare pentru proiectele prin care vom realiza 2.500 km de conducte de gaze şi vom branşa 150.000 familii la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale”, a subliniat ministrul dezvoltării.
După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării, prin Programul ”Anghel Saligny”, a alocat 50 de miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz, şi va prelua de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene finanţarea altor 105 proiecte, bugetul total ridicându-se, astfel, la 55,5 miliarde de lei.
Ministrul a arătat: cererile de finanţare se pot depune, într-o perioadă de 45 de zile, în platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, conform ghidului de înregistrare a cererii de finanţare în aplicaţia digitală a Programului Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, care va fi disponibil atât pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (www.mdlpa.ro), cât şi în platforma electronică investitii.mdlpa.ro.
Selecţia obiectivelor de investiţii se va realiza, ulterior acestei perioade de depunere a cererilor de finanţare, pe baza criteriilor prevăzute de legile în vigoare, cuprinse în Normele metodologice, a conchis Cseke Attila.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare