27 C
Judeţul Teleorman
miercuri, mai 25, 2022

Primăriile din Ciuperceni, Frăsinet și Măldăieni au primit circa 2,2 milioane de lei pentru plata unor lucrări finanțate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat ordinele de plată pentru 293 de obiective de investiții ce au fost realizate în mai multe localități din România.

Astfel, peste 190 de milioane de lei au fost direcționate către plata facturilor firmelor care au executat lucrări conform condițiilor contractuale. Din totalul sumei, 2.187.000 de lei vor ajunge în conturile unor administrații publice din județul Teleorman. Este vorba despre primăria Ciuperceni (1.235.805 lei), primăria Frăsinet ( 158.460 de lei) și primăria Măldăeni (792.727 de lei). Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea unor drumuri de interes local, reţea publică de apă şi canalizare sau modernizarea unor unităţi de învăţământ, lucrări finanțate prin PNDL I și II.

“Rămânem proactivi în toată acesta perioadă și continuăm să susținem investițiile locale. Comunitățile trebuie să beneficieze de proiecte de investiții, iar datoria noastră este să ne onorăm angajamentele față de cei care au muncit corect și au predat lucrările conform termenelor și condițiilor contractuale. Am spus încă de la preluarea mandatului meu la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației că voi achita facturile și voi debloca criza plăților restante și așa am și făcut. Am susținut, în același timp, că voi semna aceste plăți în urma unor verificări riguroase pentru ca banii de la bugetul ministerului să ajungă la cei care au executat lucrările conform contractelor și am făcut și acest lucru, așa cum am promis. Iată că, astăzi, mai bine de 190 de milioane de lei au fost achitate pentru aproape 300 de proiecte executate. Aceste lucruri, însă, în condițiile în care traversăm o perioadă foarte dificilă din cauza crizei în sănătate care s-a reflectat într-o criză economică la nivelul întregii lumi. Ne onorăm angajamentele, dar, așa cum am mai spus, aceste acțiuni au ca scop sprijinirea firmelor pentru a putea supraviețui în ciuda situației fără precedent în care ne aflăm. Beneficiarilor din întreaga țară le transmit că pot continua lucrările, în regim de protecție anti-COVID, cu maximă seriozitate, pentru că MLPDA dispune de fonduri pentru a face plățile”, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

De la începutul anului 2020, au fost efectuate plăți în valoare de aproape 2 miliarde de lei pentru proiecte derulate pe PNDL 1 și PNDL 2 în localități din întreaga țară. Astăzi, au fost achitate solicitările la plată depuse de UAT-uri până la data de 10 aprilie, după ce au fost verificate de ISC și Corpul de Control.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare