18.6 C
Judeţul Teleorman
duminică, octombrie 2, 2022

Primăriile din Alexandria, Nenciulești, Beuca și Drăcșenei au primit 1,8 milioane de lei pentru plata unor lucrări finanțate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat marți, 4 august, ordinele de plată pentru 283 de obiective de investiții, realizate la nivel național, banii fiind destinați decontării facturilor pentru lucrările finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapele I și II.

Astfel, peste 202 milioane de lei au fost direcționate către plata facturilor firmelor care au executat lucrări conform condițiilor contractuale. Din totalul sumei, 1.796.363 de lei vor ajunge în conturile unor administrații publice din județul Teleorman. Este vorba despre primăria Alexandria (364.916 lei), primăria Nenciulești ( 871.571 de lei), primăria Beuca (293.836 de lei) și primăria Drăcșenei (266.038 de lei). Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea unor drumuri de interes local, reţea publică de apă şi canalizare sau modernizarea unor unităţi de învăţământ, lucrări finanțate prin PNDL I și II.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ziua de 1 octombrie, declarată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este o ocazie deosebită pentru a adresa cele mai...

Articole similare