10 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Primăria Alexandria: Proprietarii de terenuri forestiere pot depune cereri pentru a obţine sprijin financiar

Articole noi

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Primăria Municipiului Alexandria informează potenţialii beneficiari, proprietarii de terenuri forestiere, de lansarea celei de a 4-a sesiuni de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de statServicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, corespunzatoare măsurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, submăsura 15.1. „Plăţi pentru angajamente de silvomediu” din cadrul Programului de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Perioada de desfasurare a sesiunii: 01.03-17.05.2021;
Eligibilitate: proprietarii de terenuri forestiere;
Alocarea financiara: 22.318.866 euro.

Sprijinul financiar-schema de ajutor de stat-se acordă proprietarilor de păduri din fondul forestier naţional, în baza unui angajament pentru o perioada de 5 ani, vizând compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de benefeciar.
Sprijinul financiar se acordă ca valoare fixă, reprezentată de costuri standard pe hectar pentru împădurire şi compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar, urmare implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat:

Pachetul 1-Asigurarea de zone de linişte, pentru care beneficiarul primeşte 38 euro/lună/ha, pentru întreaga suprafaţă inclusă în angajament;

Pachetul 2-Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri, pentru care beneficiarul primeşte 137 euro/an/ha pentru suprafaţa anuală pentru care se solicită spijin din cadrul Pachetului 2 (acest pachet poate fi accesat numai împreună cu Pachetul 1).
Informaţiile detaliate, pentru accesarea schemei de ajutor de stat, pot fi consultate la centrele judeţene ale APIA, respectiv în Ghidul solicitanului şi documentele de implementare care vor fi publicate pe site-ul APIA (http://www.apia.org.ro ) la secţiunea Măsuri de sprijin şi IACS, respectiv Măsuri delegate din PNDR (http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr), după aprobarea acestora.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Articole similare