10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

Prejudiciu de 5 miliarde de lei vechi, la primăria Olteni. Violeta Ionescu a dat bani, fără contract, unei firme de pază neautorizată 

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Prejudiciu de peste 5 miliarde de lei vechi şi abateri financiare de aproximativ 12 miliarde de lei vechi au fost descoperite de către inspectorii Curţii de Conturi Teleorman, la primăria Olteni, în urma acţiunii de audit. Pentru unele abateri, conducerea unităţii administrativ teritoriale a luat măsuri “pe loc”, însă cea mai mare parte a pagubei trebuie recuperată de la persoanele sau societăţile ce au încasat sumele în mod nejustificat.

Unităţi de învăţământ vechi, cu mobilier de pe vremea lui Ceauşescu, străzi ce devind impracticabile la prima picătură de ploaie şi oameni ce trăiesc de o pe o zi pe alta. Cam aşa arată comuna Olteni, o localitatea ce, din cauza managementului defectuos, pare blestemată să trăiască în sărăcie, fără nicio şansă de dezvoltare.

În schimb, administraţia publică locală aruncă cu miliardele de lei vechi pe sisteme de supraveghere video sau pentru plata unor servicii de pază efectuate de o societatea ce nu avea atribuţii în acest sens.

Controlul efectuat la primăria Olteni, în luna octombrie, a scos la iveală o serie de nereguli şi ilegalităţi. Toate realizate cu acordul primăriţei Violeta Ionescu, care, încă de la preluarea mandatului, s-a crezut Dumnezeul localităţii.

Când oamenii abia au după ce bea apă, primăria şi-a permis “să semneze” un contract de peste 2 miliarde de lei vechi cu o firmă de pază neautorizată, cu angajaţii luaţi de pe stradă şi făcuţi guarzi.

“Urmare a plăților nelegale efectuate şi fără să aibă vreun angajament legal încheiat-contract, reprezentând contravaloarea serviciilor de pază achiziționate şi pentru care societatea comercială nu este autorizată şi fără să aibă ca obiect principal de activitate prestarea unor astfel de servicii, conducerea entității auditate va dispune măsuri pentru stabilirea întinderii prejudiciului și va recupera integral prejudiciul stabilit”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Mai mult, în urma controlului s-a stabilit că în lunile februarie, martie, mai, iulie și august ale anului 2019, cu toate că nu s-au desfășurat ședințe ale consiliului local, din bugetul local au fost achitate indemnizaţiile consilierilor locali, fără bază legală, prejudiciul fiind evaluat la peste o jumătate de miliard de lei vechi.

Printre abaterile financiare descoperite de inspectori se mai găsesc neîregistrarea în contabilitate a iluminatului public, în valoare de 534.830 lei, a “Sistemului integrat de supraveghere video”, de 326.011 lei sau decontarea fără bază legală a unor achiziții, constând în materiale de construcții și lemne de foc. Totodată, inspectorii mai spun că în comuna Olteni au fost amenajate trei locuri de joacă, fără aprobarea Consiliului local, fără autorizații de construire și fără respectarea reglementărilor privind proiectarea şi executarea construcțiilor, prejudiciu ce ajunge la 250 de milioane de lei vechi.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare