2.4 C
Judeţul Teleorman
joi, februarie 2, 2023

Prefectura Teleorman: Din 1 martie, la Alexandria se mărește capacitatea de vaccinare. Centre noi, în comunele Plosca și Cervenia

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele  cu boli cronice, cu vârste peste 65de ani și persoanele cu dizabilități.

De săptămâna viitoare, în județul Teleorman, 3 noi fluxuri de vaccinare devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech.

Este vorba despre:
– Centrul de vaccinare din localitatea Plosca (Școala Mică Deal);
– Centrul de vaccinare din localitatea Cervenia (sediul fostei primării);
– Flux suplimentar la centrul de vaccinare de la Alexandria (Școala numărul 6, str. 1 Mai, nr. 107). Cu alte cuvinte,  180 de persoane se pot vaccina, în fiecare zi, față de 120 cat este capacitatea , în prezent.
Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.
Menționăm ca celelalte centre de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a din județ funcționează în continuare, la capacitate maximă.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deputat Maria Stoian: Comisia Europeană acordă 1,6 miliarde euro pentru capitalizarea unei noi bănci de investiții și dezvoltare în România

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o măsură adoptată de România în valoare...

Articole similare