10 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Prefectura Teleorman a dat-o-n bară! Instanţa a anulat decizia de suspendare a şedinţei de CL Cervenia, în care Muşat Ion a fost ales viceprimar

Articole noi

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Imixtiunea politicului în buna funcţionare a unei administraţii publice locale a fost sancţionată de justiţie. Printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, primăria Cervenia va avea un nou viceprimar. Este vorba despre Muşat Ion, membru al Partidului Naţional Liberal, cel care, în urma unei şedinţe de CL, desfăşurată la finele anului 2017, cu numai câteva săptămâni înainte de alegerile parţiale pentru funcţia de primar, a fost ales cu majoritate de voturi. La vremea respectivă, hotărârea aleşilor locali a venit ca o lovitură în creştetul capului pentru PSD. O umilinţă greu de suportat, mai cu seamă că liberalul ar fi fost responsabil de organizarea alegerilor parţiale, preluând atribuţiile de primar, odată cu încetarea mandatului înainte de termen al fostului edil şef. Astfel, prin pixul prefectului Florinel Dumitrescu, instituţia a cerut în instanţă anularea actului. Primul termen a avut loc acum un an, iar după şase luni de procese, magistraţii de la Tribunalul Teleorman au respins ca nefondată acţiunea Prefecturii. La începutul lunii noiembrie 2018, Prefectura Teleorman a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti iar primul termen a fost fixat pe 7 martie anul curent. Avea să fie şi ultimul. Judecătorii au respins recursul, iar hotărârea este definitivă. În consecinţă, imediat după ce instanţa va comunica decizia, Muşat Ion va prelua funcţia de viceprimar al comunei Cervenia. O chestiune de zile.

Acum, Primăria Cervenia este bună de plată. Muşat Ion va primi toate drepturile salariale ce-i revin din funcţia de viceprimar, pe o perioadă de un an şi patru luni, la care se adaugă majorări şi alte dobânzi legale.

Întrebat dacă îi va chema la bară pe cei care nu au vrut să respecte hotârârea de CL, cu alte cuvinte l-au vitregit de un drept legal, cerându-le daune morale şi materiale, Muşat Ion a declarat că după ce va primi comunicare de la instanţă va lua o decizie.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Articole similare