25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Precup Iuliana, contabila din Plosca, își poate exercita meseria fără nicio restricție. ASE București: Diploma de Licență este LEGALĂ

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Precup Ciucă Iuliana, contabilă la primăria comunei Ploasca, are dreptul legal să profeseze meseria în care s-a specializat. În ciuda unei decizii controversate a instanței de judecată, bazată pe faptul că “înscrisurile din Foaia Matricolă nu corespund ca formă şi fond”, Academia de Studii Ecomomice, într-un răspuns trimis primăriei Plosca, precizează că “Precup Iuliana a absolvit în condiții legale studiile universitare și deci avea vocația să susțină examenul de licență iar participarea la examenul de licență a fost legală, dosarul cu documentele școlare fiind verificat și admis la înscriere”.

De unde a plecat totul? În Raportul întocmit de către Serviciul Criminalistic din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, se vorbește despre faptul că încrisul (Foaia matricolă) nu este autentic și în niciun caz ca documentul ar fi un FALS. Cu alte cuvinte, din neglijență sau din necunoaștere, angajații care au completat Foaia Matricolă nu au respectat condițiile pentru eliberarea unui astfel de document. Concret, semnăturile au fost reproduse cu ajutorul unei imprimante electronice cu jet de cerneală și nu au fost executate “în mod direct cu pixul sau alt instrument de scris de către persoanele care deţin funcţiile în cauză sau alte persoane împuternicite de acestea”, așa cu se precizează în răspunsul dat de către ASE, la solicitarea procurorilor. Mai mult,  Precup Iuliana a declarat în fața magistraților că nu a avut nicio legătură cu reprezentanţii universităţii implicate şi nu a avut cunoştinţă despre faptul că foaia matricolă nu este autentică şi că nu cunoaște cine a întocmit-o.

Ma trebuie precizat faptul că, luna trecută, Academia de Studii Economice București a eliberat Foaia Matricolă, în condițiile prevăzute de lege.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare