8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Prăpăd la Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede. Zeci de pomi doborâţi, maşini avariate şi acoperişuri smulse de vânt

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Duminică noapte, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase care s-au manifestat cu intensitate foarte mare la nivelul județului Teleorman, în special în zona municipiilor Turnu Măgurele și Roșiorii de Vede, pentru care Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting de COD ROȘU, au fost înregistrate 63 de situații de urgență.
Peste 50 de pompieri militari teleormăneni, alături de autoritățile locale și cele din cadrul

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, cu rol în gestionarea evenimentelor generate de fenomenele meteorologice periculoase, coordonate de către Prefectul Județului Teleorman, dl. Epure Haralambie și Prim Adjunctul Inspectorului Șef al ISU Teleorman, lt.col. Pîngă Florin, au acționat în mod integrat, în sprijinul populației, astfel:

– pentru degajarea a 35 de copaci doborâți de vântul puternic în municipiul Turnu Măgurele, unul în Roșiorii de Vede, unul în Nenciulești și unul în localitatea Putineiu;
– pentru îndepărtarea unui TIR răsturnat pe carosabil în municipiul Turnu Măgurele;
– pentru degajarea unui stâlp de electricitate căzut pe carosabil în zona municipiului Turnu Măgurele;
– pentru îndepărtarea elementelor de construcție doborâte de vânt, constând în 7 acoperișuri și o baracă, toate în Turnu Măgurele;
– pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe 14 autoturisme, în municipiul Turnu Măgurele;
– pentru degajarea copacilor și elementelor de caroserie de pe patru conducte de gaz, avariate, în municipiul Turnu Măgurele.

Menționăm că ISU Teleorman a transmis mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT și măsurile ce trebuie luate pentru a preveni producerea de pagube materiale importante ori victime omenești, către toate UAT –urile vizate de avertizările meteorologice – COD ROȘU.
Având în vedere numărul mare de avarii la rețeaua de electricitate a municipiului Turnu Măgurele și a faptului că remedierea acestora poate fi efectuată doar într-o perioadă mai mare de timp, s-a solicitat sprijin prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru alocarea unor generatoare electrice din județele limitrofe. Acestea vor fi utilizate la nevoie pentru obiectivele esențiale comunității.
Reamintim faptul că, premergător manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, la nivelul județului Teleorman a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman în cadrul căruia s-a adoptat un plan de măsuri pentru gestionarea corespunzătoare a situațiilor de urgență. Totodată, au fost transmise înștiințări tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență (CLSU) din județul Teleorman, dar şi reprezentanților instituțiilor cu rol în gestionarea acestor fenomene periculoase, pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situații.

Comitetele locale pentru situații de urgență (CLSU) au obligația de a avertiza populația aflată în zonele vulnerabile sau expuse riscului la inundații şi asigurarea funcționării mijloacelor de alarmare în situații de protecție civilă, dar și de a supraveghea permanent cursurile de apă şi construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor de pe întreg teritoriul unității administrativ – teritoriale.
Totodată, acestea trebuie să mențină serviciul de permanență la sediul primăriei și să dispună organizarea serviciului voluntar pentru situații de urgenţă în vederea asigurării intervenției oportune în cazul producerii unor situații de urgenţă cu mijloacele tehnice şi echipamentele din dotare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare