Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Polițiștii teleormăneni - în prima zi de școală, alături de elevi! - Informatia de Teleorman
23.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Polițiștii teleormăneni – în prima zi de școală, alături de elevi!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Pe 12 septembrie, 156 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine publică, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. Aceștia se vor afla în 82 de unități de învățământ din mediul urban și în 289 de unități de învâțământ din mediul rural.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de poliţie rutieră, de prevenirea criminalităţii, inclusiv de la strucuturile de conducere din cadrul IPJ Teleorman şi al subunităţilor de poliţie, vor participa la festivităţile de deschidere a anului de învăţământ 2016 – 2017, se vor afla în teren, în zona şcolilor, liceelor şi grădiniţelor, pentru asigurarea climatului de siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier.

Siguranţa elevilor constituie o prioritate pentru poliţişti, odată cu începerea anului şcolar urmând să debuteze şi activităţile de educaţie antivictimizare, de prevenire a evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc, de reducere a riscului de implicare în accidente rutiere a copiilor, precum și vor iniția proiecte în vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Activităţile educativ-preventive vor fi efectuate de poliţişti în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, pentru creşterea siguranţei elevilor.

O altă componentă a educaţiei preventive în şcoli o reprezintă informarea părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor cu privire la principalele reguli pe care trebuie să le discute cu copii pentru a preveni victimizarea acestora sau implicarea lor în fapte de natură antisocială, accentul punându-se pe modalitatea în care părinţii, prin exemplu lor, respectiv comportamentul preventiv adoptat în orice situaţie, pot contribui semnificativ la creşterea gradului de siguranţă al celor mici.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Gaze naturale, în zeci de comune din Teleorman. Ordinul privind aprobarea listei localităților și sumele alocate a fost semnat

Veste bună pentru cetățenii din Teleorman. Ministrul Dezvoltării a semnat ordinul privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele...

Articole similare