16 C
Judeţul Teleorman
duminică, iunie 4, 2023

Poliţiştii teleormăneni au reţinut 3 permise de conducere în ultimele 24 de ore

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.
În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15055 de lei, au reținut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și retras 2 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 20 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 1 sancțiune pentru depășire, 3 sancțiuni pentru alte abateri, 2 sancțiuni pentru lipsă RCA și 1 sancțiune pentru neacordare prioritate.
Exemplificăm: Astfel, la data de 19 aprilie a.c., orele 20:50, polițiștii din cadrul Formațiunii Ordine Publică-Poliția oraș Videle, au depistat un bărbat în vârstă de 55 de ani, din oraș Videle, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Videle, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 1,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
La data de 20 aprilie a.c., orele 01:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Nanov, au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Rădoiești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DC 54, în localitatea Călinești, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent .

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare