22.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

Poliţiştii teleormăneni au reţinut 16 permise de conducere, în minivacanţa de 1 Mai

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au acţionat în minivacanţa de 1 Mai cu scop preventiv, urmărindu-se descurajarea producerii oricăror evenimente, precum şi pentru combaterea faptelor antisociale şi impunerea prevederilor legale.
În perioada 29 aprilie- 01 mai a.c., în urma activităţilor preventive desfăşurate pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 73 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30 160 de lei, au reţinut 16 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice şi au retras 2 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 35 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 sancţiuni pentru depăşire, 5 sancţiuni pentru alte abateri, 12 sancţiuni pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi 2 sancţiuni pentru lipsă ITP. Totodată au fost întocmite un număr de 4 dosare penale pentru infracţiunile de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Exemplificăm: Astfel, la data de 29 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Roşiori de Vede, au depistat un bărbat în vârstă de 48 ani din comuna Peretu, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Peretu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice ” urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent . La data de 30 aprilie a.c., orele 21:30, poliţiştii din cadrul Poliţie Turnu Măgurele, au depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 546, în localitatea Liţa, judeţul Teleorman, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice ” urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare