7.9 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 9, 2022

Poliţiştii teleormăneni au aplicat amenzi în valoare de peste 120.000 lei, în weekend. 33 de şoferi au rămas fără permis de conducere

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, protejării patrimoniului şi drepturilor şi libertăţilor persoanelor, răspunzând nevoilor cetăţenilor.
Astfel, în perioada 16-18 iulie a.c., poliţiştii au intervenit la aproximativ 500 de evenimente, dintre care nu mai puţin de 430 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă-112.
Totodată, în urma activităţilor preventive desfăşurate, pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat aproximativ 320 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 120.000 de lei, au reţinut 33 de permise de conducere şi au retras patru certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice.
Dintre acestea, 20 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar 11 pentru depăşire.
În ultimele 72 de ore, la nivelul judeţului au fost înregistrate patru accidente rutiere uşoare (Crângeni, Purani, Mereni, Alexandria), în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Poliţiştii teleormăneni atrag atenţia asupra necesităţii respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile judeţului nu sunt imputabile doar unei categorii.
De asemenea, în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile teleormănene, poliţiştii au constatat nu mai puţin de nouă infracţiuni, dintre care cinci infracţiuni pentru conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, cea mai mare valoare (0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat) fiind înregistrată în cazul unui bărbat care a condus un autoturism pe raza localităţii Botoroaga, două infracţiuni pentru conducere a unu vehicul fără permis, o infracţiune pentru conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat şi o infracţiune pentru conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Totodată, poliţiştii din structurile de ordine publică au intervenit în cazul a trei sesizări privind conflicte în familie, în toate cazurile fiind constatată infracţiunea de violenţă în familie (Pietroşani, Zimnicele, Trivalea-Moşteni).
De asemenea, au fost continuate acţiunile de informare şi verificare a respectării măsurilor de protecţie, scopul vizat fiind prevenirea şi combaterea infectării, precum şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare