1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Poliţiştii teleormăneni au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, în ultimele 24 de ore

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au acţionat în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale şi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru diverse abateri privind circulaţia pe drumurile publice.
În ultimele 24 de ore, în urma activităţilor preventive desfăşurate, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 43 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 13 775 lei şi au retras 1 certificat de înmatriculare. Dintre acestea, 31 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancţiune pentru lipsă inspecţie tehnică periodică, 5 sancţiuni pentru alte abateri, 4 sancţiuni pentru nepurtarea centurii de siguranţă.
Exemplificăm: La data de 19 iulie a.c., orele 00:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roşiori de Vede au depistat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.
La data de 19 iulie a.c., orele 04:55, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roşiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare