25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Peste 6 milioane de lei, bani de la Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor din Teleorman  

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Rectificare bugetară pozitivă pentru Teleorman. Vor fi mai mulţi bani pentru reabilitarea sau modernizarea drumurilor judeţene sau comunale dar şi pentru susţinerea unor proiecte demarate de către primării. La rectificarea bugetară de săptămâna trecută, judeţul Teleorman a primit o sumă considerabilă pentru finanţarea unor lucrări pe drumurile comunale sau judeţene. Potrivit documentului, repartizarea sumei de 4.687.000 de lei pe unităţi administrativ teritoriale se va face de către consiliul judeţean , prin hotărâre, după consultarea primăriilor, în funcţie de lungimea şi starea tehnică a drumurilor.
Urmare a majorării alocaţiei per capital prevăzută în Legea bugetului de stat pe anul 2021, de la 0,77 mii lei la 0,80 mii lei, o sumă importantă a fost alocată şi echilibrării bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor din Teleorman. Este vorba despre 6.210.000 de lei, banii urmând a fi împărţiţi primăriilor de către Direcţia Finanţelor Publice, în funcţie de necesităţi. Executivul a mai alocat 542.000 de lei pentru patru unităţi de învăţământ din comunele Suhaia, Lunca, Talpa şi Saelele, cuprinse în Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii, şi 884.000 de lei pentru susţinerea Centrelor de bătrâni din judeţ.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare