8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Peste 50 de poliţişti şi rezervişti militari din Teleorman au protestat miercuri, în faţa Guvernului

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Câteva mii de poliţişti, poliţişti de frontieră, funcţionari şi poliţişti din penitenciare, pensionari şi rezervişti militari din întreg sistemul naţional de apărare,ordine publică şi securitate naţională au protestat miercuri, în faţa Palatului Victoria,  chiar în momentul în care se desfăşura şedinţa de Guvern. Potrivit declaraţiei agentui şef principal Mărgărit Leonard, preşedintele SNPPC din judeţ, aproximativ 50 de poliţişti, din toate structurile IPJ Teleorman,membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, s-au aflat printre protestatari. Alături de aceştia, au fost prezenţi şi rezervişti militari, din toate structurile asociative respectiv filiale judeţene ale S.C.M.D.-Filialele 1 şi 2 Alexandria,  A.N.C.M.R.R. ,,Mihai Viteazul” din MAI,  CMRR ,,General David Praporgescu” din MApN, precum şi L.A.D.P.M., după cum a precizat Col.(r.) Orodel Emilian.
Principalele revendicări se referă la aplicarea integrală a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, în ceea ce priveşte Anexele VI şi VIII, care fac referire la poliţiştii, militarii şi personalul contractual din familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei, conform legii, pentru anul 2019 (nu doar pentru anul 2020) şi asigurarea asistenţei medicale de calitate în condiţiile în care suntem plătitori de CASS. Totodată, poliţiştii cer majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, în cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru a eficientiza activitatea Poliţiei judiciare şi a celorlalţi poliţişti care desfăşoară activităţi în dosarele de urmărire penală sau în alte domenii complexe ale muncii operative şi diminuarea deficitului de personal poliţienesc.
Oamenii legii au mai solicitat dotarea logistică a poliţiştilor, cu mijloace de mobilitate, dar şi cu echipamente de intervenţie şi de protecţie fizică adecvate îndeplinirii misiunilor,  impunerea forţată a unor sarcini cu specific medico-sanitar, pentru care nu avem pregătirea necesară, în toată perioada stării de urgenţă şi a stărilor succesive de alertă, declarate de Guvern, pe timpul pandemiei, începând cu 15 martie 2020 şi eficientizarea dialogului social cu Guvernul şi MAI, în ceea ce priveşte drepturile/interesele poliţiştilor şi ale personalului contractual.
Aşa cum precizam, acţiunea a început la orele 10.00 în Piaţa Victoriei, în alveola centrală, tocmai când începuse şedinţa de govern. A urmat un marş, pe traseul aprobat, spre Parlamentul României, cu o scurtă oprire, de circa un sfert de oră în faţa sediului MAI. Coloana protestatarilor a ajuns la destinaţie în jurul orei 13.00, şi după o jumătate de oră, conform programului, mitingul s-a încheiat fără incidente.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare