16.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

Peste 200 de poliţişti vor acţiona pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice de Paştele Catolic

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în condiții de siguranță, dar și pentru a ne asigura ca prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

În acest sens, peste 200 de poliţişti teleormăneni vor acţiona zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmi și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.
Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor desfășura activități pe două paliere: de prevenire și descurajare, precum și de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.
Cei peste 200 de polițiștii vor fi zilnic pe teren, cu peste 100 de autospeciale, cei mai mulți dintre polițiștii teleormăneni aflați la datorie în această perioadă fiind din structurile de ordine publică.
Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și polițiști de la alte structuri – investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
Activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu SARS-CoV-2 vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.
Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor desfășura activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.
Pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii rutieri care vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri judeţene pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane.
În scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, suplimentar faţă de dispozitivul curent, poliţiştii vor fi prezenţi la lăcaşurile de cult, precum şi în zona adiacentă acestora, cu echipaje special constituite în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.
Reamintim că, în interiorul localităților, se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
De asemenea, în toate localitățile, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00, iar în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-05:00. Totodată, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar în toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie,  în intervalul orar 20:00-02:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.
Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.
Vă rugăm să fiți responsabili! Suntem de aceeași parte în lupta pentru viața!
Pentru urgențe sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN TELEORMAN VĂ TRANSMITE SĂRBĂTORI FERICITE ȘI UN PAȘTE LUMINAT DE BUCURIA ÎNVIERII!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare