10.3 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 18, 2021

Percheziții în Teleorman la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul ar fi de 1.5 milioane de euro

Articole noi

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Polițiștii specializați în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 1,5 milioane de euro.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 4 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, la locuințele unor persoane cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor fime folosite în activitatea infracțională.

În fapt, în perioada 2012-2016, reprezentantul unor societăți comerciale ar fi efectuat tranzacții comerciale cu material lemnos (supuse regimului fiscal al taxării inverse privind T.V.A.).

Din cercetări a rezultat că aceste societăți au avut ca furnizori societăţi comerciale de tip fantomă controlate de persoana în cauză, prin intermediul cărora ar fi fost transferate sume importante de bani.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat ca urmare a înregistrării și declarării de operațiuni fictive este de peste 1,5 milioane de euro.

Vor fi puse în aplicare 2 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

La acțiune participă și luptători de la Serviciul de Intervenţii și Acţiuni Speciale, precum și specialiști criminaliști de la Institutul Naţional de Criminalistică.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

Articole similare