5.8 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 14, 2021

Pentru copiii cu dizabilităţi, Festivalul Naţional ”În paşi de dans… spre normalitate”

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Zilele trecute, s-a desfăşurat la Alexandria, în Sala de sport a Şcolii Gimnaziale Mihai Viteazul, ediţia a II a a Festivalului Naţional „În paşi de dans… spre normalitate”, destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Au participat 70 de tineri speciali din Alexandria, Bucureşti, Câmpulung Muscel,Piteşti, Călăraşi, reprezentând: Asociaţia Dai o şansă Alexandria-Centrul de zi Sf. Teodor, Asociaţia Down Plus Bucureşti, Asociaţia Mihai Bucureşti, Asociaţia Sindrom Down Bucureşti, Tinta Alexandra din Bucureşti, Zamfir Alexandra din Bucureşti, Zarva Alexandru din Câmpulung Muscel, Asociaţia de sprijin a copiilor handicapaţi fizic România, Filiala Argeş şi Asociaţia de sprijin a copiilor handicapaţi fizic România, filiala Călăraşi.

Tinerii artişti au prezentat mai multe stiluri de dans: dansuri populare, rock, vals, modern, etno, Rednex, dans stilizat.

Done Andra şi Ovedenie Alin de la Asociaţia Dai o şansă Alexandria, Deancu Georgiana şi Bogdănescu Oana din Bucureşti au recitat poezii.

Mihai Cătălin de la Asociaţia Dai o şansă Alexandria a interpretat muzica populară şi a obţinut un trofeu şi o diplomă pentru cel mai bun cântăreţ de folclor.

Au venit alături de noi, grupul Comori orbestene din comuna Orbeasca de Sus, judeţul Teleorman, coordonator profesor Liliana Berbecaru şi au prezentat o suită de dansuri tradiţionale de pe meleagurile noastre.

S-au remarcat prin profesionalism, dăruire şi costume tradiţionale autentice.

Fiecare asociaţie cu tineri speciali şi-au prezentat câte două momente artistice, cu genuri diferite de dans.

Tinerii cu handicap fizic şi locomotor din Argeş şi Călăraşi au reuşit să ne prezinte momente deosebite de dans şi muzică populară.

S-a remarcat cu o voce deosebită o tânără nevăzătoare din Călăraşi, Mariana Căruţasu.

Tinerii speciali participanţi la acest festival au primit câte un trofeu, diplome şi alte surprize.

Dansul reprezintă o modalitate universală de comunicare.

Este comunicarea non-verbală, un adevărat limbaj al mişcării corpului care transmite un mesaj.

Dansul este un mod de exteriorizare a sentimentelor, de coordonare a echilibrului, a mobilităţii articulare, de eliberarea energiei negative, de creativitate şi autocunoaştere.

Dansul la copiii speciali îi ajută să depăşească obstacolele de ordin psihic, cognitiv şi social.

Se simt apreciaţi şi acceptaţi aşa cum sunt!

Mulţumim Primăriei Alexandria, Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul, Pacopan, Cofetăria Căsuţa cu dulciuri, Cofetăria Maria, Florenţa Coman, Narcisa Badea care ne-au ajutat să organizăm acest festival de talente artistice.

Elena Tănase,

Asociaţia Dai o şansă Alexandria

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare