17.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Parchetul Teleorman: Două soluţii de restituire a unor cauze de către judecătorul de cameră preliminară, în 2020

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Potrivit ultimului raport de activitate, în anul 2020, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman şi unităţile din subordine Teleorman s-au înregistrat 2 soluţii de restituire a unor cauze de către judecătorul de cameră preliminară (faţă de niciuna în 2019), ponderea fiind de 0,19% din totalul trimiterilor în judecată pe toate unităţile de parchet (1.015 inculpaţi).
Cele două soluţii s-au înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman şi au vizat o cauză la urmărire obligatorie având ca obiect infracţiunea de luare de mită şi o cauză la supravegherea urmăririi penale având ca obiect infracţiunea de evaziune fiscală, ambele fiind apreciate ca imputabile procurorului care a dispus trimiterea în judecată.
În prima cauză (dosar nr. 179/P/2018) judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Teleorman, a reţinut că actele de urmărire penală efectuate prin delegare de lucrătorii din cadrul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, au fost efectuate de un organ necompetent deoarece inculpatul nu avea calitatea de angajat al MAI, conform disp. art. 1 alin. 2 din OUG nr.120/2005.
În cea de-a doua cauză (dosar nr.745/P/2019) judecătorul de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, a concluzionat că inculpatului i-au fost vătămate drepturile procesuale în cursul urmăririi penale deoarece nu a fost citat la adresa din Spania pe care acesta o indicase în declaraţia ce i-a fost luată iniţial în calitate de martor. În anul 2020, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman şi uniutăţile din subordine nu au fost înregistrate soluţii de trimitere a dosarelor la parchet urmare pronunţării unor soluţii de respingere a acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei (faţă de două în 2019) .

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare