6.7 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Parchetul Teleorman: Două soluţii de restituire a unor cauze de către judecătorul de cameră preliminară, în 2020

Articole noi

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Potrivit ultimului raport de activitate, în anul 2020, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman şi unităţile din subordine Teleorman s-au înregistrat 2 soluţii de restituire a unor cauze de către judecătorul de cameră preliminară (faţă de niciuna în 2019), ponderea fiind de 0,19% din totalul trimiterilor în judecată pe toate unităţile de parchet (1.015 inculpaţi).
Cele două soluţii s-au înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman şi au vizat o cauză la urmărire obligatorie având ca obiect infracţiunea de luare de mită şi o cauză la supravegherea urmăririi penale având ca obiect infracţiunea de evaziune fiscală, ambele fiind apreciate ca imputabile procurorului care a dispus trimiterea în judecată.
În prima cauză (dosar nr. 179/P/2018) judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Teleorman, a reţinut că actele de urmărire penală efectuate prin delegare de lucrătorii din cadrul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, au fost efectuate de un organ necompetent deoarece inculpatul nu avea calitatea de angajat al MAI, conform disp. art. 1 alin. 2 din OUG nr.120/2005.
În cea de-a doua cauză (dosar nr.745/P/2019) judecătorul de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, a concluzionat că inculpatului i-au fost vătămate drepturile procesuale în cursul urmăririi penale deoarece nu a fost citat la adresa din Spania pe care acesta o indicase în declaraţia ce i-a fost luată iniţial în calitate de martor. În anul 2020, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman şi uniutăţile din subordine nu au fost înregistrate soluţii de trimitere a dosarelor la parchet urmare pronunţării unor soluţii de respingere a acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei (faţă de două în 2019) .

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

Articole similare