-0.8 C
Judeţul Teleorman
miercuri, februarie 8, 2023

Paradox! La Beuca şi Scrioaştea se pot organiza alegeri anticipate pentru primar, după scrutinul din 27 septembrie

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Zilele trecute, prefectul judeţului Teleorman, Liviu Dumitraşcu, a semnat ordinele privind încetarea mandatului de primar înainte de termen, în cazul edililor din Beuca şi Scrioaştea, Cristea Berechet, respectiv Şefu Marian. Decizia vine în urma hotărârii definitive a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care cei doi au fost declaraţi incompatibili.

Cu toate acestea, legea le permite primarilor respectivi să candideze pentru un nou mandat. De altfel, candidaturile au fost deja acceptate de către Biroul Electoral Judeţean. Deşi au existat contestaţii, magistraţii de la Tribunalul Teleorman au respins acţiunile.

Singura piedică în calea celor doi de a reveni pe scaunul de primar, asta în cazul în care vor câştiga alegerile din 27 septembrie, ar fi tot o decizie a judecătorilor prin care noile mandate nu vor fi validate. Asta ar duce la alegeri locale anticipate, la o dată ulterioră, ce se stabileşte prin Ordonanţă de Urgenţă. Până la organizarea unor noi alegeri, viceprimarul va prelua atribuţiile de primar.

În cazul unor alegeri anticipate, Şefu Marian şi Cristea Berechet pot candida din nou. Dacă vor fi aleşi, scenariul se va repeta. Asta înseamnă că în cele două localităţi se poate organiza un alt tur de scrutin până la expirarea stării de incompatibilitate, de 3 ani de zile, atunci când cei doi nu mai au nicio oprelişte.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Comuna Măldăeni a primit o nouă tranşă pentru decontarea unor lucrări finanţate prin programul ”Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 4.425.038,88 de lei, în vederea decontării facturilor pentru...

Articole similare