29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

„Parada Europei”, la Alexandria Floarea Calotă a acordat premiu liceenilor din Botoroaga, pentru că este fan…China!!!FOTO

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

„Parada Europei”, un spectacol care se desfășoară în fiecare an, în Teleorman, sub egida Consiliului Județean. Anul acesta a fost organizat în Alexandria, municipiul reședință de județ.

Elevii liceelor din Teleorman, reprezentând fiecare câte o țară a Uniunii Europene, plus alte câteva state ca SUA, China și Brazilia, dau adevărate reprezentații de scenă. Geografie, istorie,  simboluri.

Și pentru că în afară de spectacol există și un concurs în sine, vă anunțăm câștigătorii, unii, după părerea noastră, care nu ar fi meritat. Putem vorbi chiar despre subiectivisme, ca să nu le catalogăm ca „aranjamente”.

Premiul special al juriului sau Marele Premiu a revenit, pe merit, Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. S-au acordat dou premii întâi: Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele (unde liderul PSD, Liviu Dragnea, a absolvit liceul) și Colegiul Național „Al.I. Cuza” din Alexandria. Premiul doi a fost cucerit de Liceul Teoretic Zimnicea, Colegiul Național „Dimitrie Ghica”  din Alexandria și Liceul „Marin Preda” din Turnu Măgurele. Locul trei a revenit Liceului „Andrei Șaguna” din Botoroaga, Colegiului Național „Anghel Saligny” din Roșiorii de Vede și Liceului Teoretic din Videle.

Floarea Calotă, interpreta de muzică populară, a înmânat diplomele pentru locul trei, motivând cel puțin curios, dacă nu partizan, decizia jurului.  Liceul din Botoroaga, cunoscut ca unul dintre cele mai neperformante din țară, ani de-a rândul nereușind măcar un elev să promoveze examenul de bacalaureat, a fost laureat pentru simplul motiv că a reprezentat China comunistă iar doamna Calotă, după cum a declarat în public, iubește la nebunie această țară, vizitând-o de nu mai puțin de cinci ori. Ba mai mult, a adus mulțumiri Ambasadei chineze la București. De râsul curcilor! De asemenea, rapsoadei i-a plăcut atât de mult că cei de la „Saligny” au reprezentat Bulgaria, cu care „avem tradiții creștin-ortodoxe” comune, încât a decis să-i premieze.

Din juriu a făcut parte și europarlamentarul Virorica Dăncilă. În concluzie, cum ar fi putut videlenii ei să se întoarcă acasă fără diplomă?!

Dacă tot suntem județ roșu, avem nevoie de frații noștri chinezi, nu de…SUA, nu?! Elevii Liceului Tehnologic (Rulmentul) au reprezentat această țară cu un spectacol inedit. Meritau din plin un premiu. Nu l-au obținut, pentru că altele au fost „prioritățile”. Rușine! Și acești copii au muncit. Și nu oricum.

Din culise am aflat că toți elevii au depus o muncă titanică. Mulți dintre ei, în timpul repetițiilor, au ajuns la camera de gardă, cu lipotimie și insolație. Și în timpul spectacolului s-au înregistrat astfel de situații, organizatorii uitând să pună la dispoziție participanților apa atât de necesară.poze2poze3poze4poze5poze6

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare