34.8 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 30, 2022

(P) Cum să alegi pantofii de sport potriviți pentru copilul tău

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Încălțămintea joacă un rol important în protejarea și dezvoltarea picioarelor copiilor în perioada de creștere. Copiii sunt extrem de activi, chiar și la joacă, aceștia aleargă foarte mult, iar o pereche de pantofi în măsura corectă, confortabili și adaptați suprafețelor pe care calcă, sunt necesari pentru o dezvoltare armonioasă a piciorului și a mersului. Dar tu, ca părinte, vei întâmpina dificultăți în a alege perechea potrivită de pantofi pentru copil pentru că nu îți poți da seama exact cum se simte piciorul lui în pantof. Te poți inspira de aici http://www.fashiondays.ro/g/nike în alegerea ta. Dar pentru a putea face față acestei provocări, iată câteva aspecte pe care să le iei în calcul atunci când cumperi încălțăminte sport pentru copii.

Cum trebuie să fie pantofii pentru copii

În primul rând, așa cum spuneam, aceștia trebuie să aibă elemente fundamentale de suport, protecție, astfel încât copilul să poată alerga în voie, fără riscul de a se accidenta, și să fie rezistenți la purtare. De obicei, talpa intermediară solidă menține suportul, talpa exterioară din cauciuc durabil oferă protecție piciorului și rezistență pantofului în timp, cusăturile de pe suprafața exterioară a pantofului, în jurul degetelor, asigură durabilitatea, căptușeala rigidă din partea superioară ajută la fixarea piciorului în pantof iar branțurile  detașabile ajustează măsura pantofului și permit atașarea unor branțuri ortopedice, pentru prevenirea platfusului, atunci când este necesar. La Puma găsești o mulțime de modele de pantofi sport pentru copii, din care poți alege.

Cum alegi pantofii în funcție de tipul de sport

Fiecare sport este diferit prin modul de solicitare a piciorului, a articulațiilor și prin suprafața pe care se desfășoară. Astfel, alegerea pantofilor pentru sport este diferită în funcție de tipul de activitate.
De exemplu, pentru alergat, copilul are nevoie de pantofi ușori, cu talpa intermediară stabilă, însă nu prea rigidă. Elementele de amortizare a șocului sunt extrem de importante, de aceea este ideal să cauți pantofi care au un strat în plus de spumă, care protejează articulațiile la impactul cu solul. Flexibilitatea pantofului asigură mișcarea naturală, în siguranță, a piciorului. Ai nevoie de pantofi cu talpa din cauciuc solid, prevăzută cu puncte de flexare, care permit mișcarea firească.
În ceea ce privește fotbalul, acesta este un sport care implică multă mișcare în lateral și rapiditate. Pantofii trebuie să aibă talpa aderentă pentru a preveni alunecarea pe teren. De aceea sunt creați acei adidași cu crampoane pentru cei care vor să facă fotbal de performanță. În cazul acestui sport, pantoful trebuie să fie în măsura corectă, să stea fix pe picior, pentru a preveni fricțiunea și afecțiunile pielii. Căptușeala este, de asemenea, importantă pentru că oferă suport și nu lasă piciorul să alunece în pantof, evitând astfel accidentările.
Caută aceste elemente cheie atunci când mergi la shopping pentru cel mic și îl vei ajuta să se dezvolte corect.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

O tânără de 22 de ani, din municipiul Alexandria, prinsă drogată la volan. Şoferiţa consumase cannabis

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria au depistat o tânără în vârstă de 22 de ani, din municipiul Alexandria,...

Articole similare