16.1 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Ora 20.00! 15 localități din Teleorman sunt afectate de inundații. La Suhaia au fost chemați scafandri

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Conform ultimei informări ISU Teleorman, 15 localități din județ sunt afectate de inundații, iar în 87 de cazuri apa a intrat în curțile oamenilor. Comunele în care se înregistrează probleme din cauza inundațiilor sunt: Mârzanești, Coșoteni, Nanov, Țigănești, Tătărăștii de Jos, Peretu, Turnu Măgurele, Calmățuiu de Jos, Videle, Mavrodin, Balaci, Trivalea Moșteni, Botoroaga, Târnava -Botoroaga și Suhaia.

Față de situația operativă de la ora 14.00, pompierii militari teleormăneni împreună cu autotritățile locale/județene acționează pentru evacuarea apei din gospodării/curți, astfel:

1) loc. Coșoteni – 2 curți – acționează 1 Apic, 1 MPT, 2 subofițeri

2) loc. Peretu – străzi comunale inundate – acționează 1 MPR, 1 ACI, 4 subofițeri

3) loc. Nanov– 4 curți si o casă – acționează 1 ACI, 1 Duster, 2 MPR (1 Det. Zimnicea + 1 Det.Alexandria), 5 subofițeri

4) loc. Țigănești – 45 curți – acționează 1 ACI, 1 MPR, 5 subof si 3 MPT de la SVSU, 5 persoane;

5) loc. Călămțuiu de Jos- o curte – acționează 1 Duster, 1 MPR, 3 subofițeri;

6) loc. Videle – acționează 1 MPR si 1 MPT, 1 ACI, 4 subofițeri;

7) loc. Mavrodin – acționează 1 MPT, 1 Duster, 2 subofițeri;

8) sat. Târnava, comuna Botoroaga – acționează un ASAS, 1 MPT, 4 subofițeri;

9) loc. Suhaia – Pe digul de Vest al lacului Suhaia s-a produs o deversare coronament pe o lungime de cca 10 m cu lama apei de cca 3-4 cm. Se intervine cu saci cu nisip și folie pentru supraînălțare. Forțe și mijloace: 1 ACI, un Microbuz, 1 MPR, 3 bărci, o șenilată, 1 Duster, 2 ofițeri, 30 subofițeri, 2 subofițeri scafandri cu o autospecială scafandri și personal SGA ( 15 persoane și un buldoexcavator). Misiunea scafandrilor este de a pune o folie la baza digului peste care să se așeze saci de nisip.

În localitatea Tătărăștii de Jos, 21 curți au fost inundate, SVSU din comună trimițând în zonă 2 persoane și două motopompe, iar în orașul Turnu Magurele pentru evacuarea apei acționează SVSU cu două motopompe, o vidanjă și 8 persoane. Și în comunele Balaci, Botoroaga și Trivalea Moșteni intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Situația din localitățile afectate de inundații este atent monitorizată de către autoritățile locale și județene, pe teren fiind în permanență prezenți președintele CJSU Teleorman – dl. Prefect Florinel Dumitrescu, inspectorul șef al ISU Teleorman – colonel Marius Stancu, primarii localităților afectate și reprezentanții SGA Teleorman, care au luat măsurile necesare și au condus operațiunile pentru evitarea producerii de pagube materiale suplimentare.

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața și bunurile materiale pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare