12.8 C
Judeţul Teleorman
joi, februarie 22, 2024

O ZI LA MUZEU

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Muzeul Judeţean Teleorman şi-a deschis larg porţile şi-n acest an, de ziua celor mici, zi de 1 iunie, ziua internaţională. La români, 1 iunie a fost sărbătorit prima oară în 1950.
,,O zi la muzeu” este tema propusă de partenerii şcolilor noastre din Alexandria, o temă frumoasă, cu nostalgia zilelor frumoase, celor de dinaintea pandemiei de Covid-19, când vizitele la muzeu erau o normalitate, erau bucurie, erau istorie în imagini înviate în lăcaşul istoric Muzeul Judeţean Teleorman. Toate şcolile oraşului nostru au participat la expoziţia online a muzeului, copiii fiind dornici de reînvierea tradiţiei de a vizita muzeul cât mai des, poveştile spuse de domnii muzeografi ajungând la sufletele lor dornice de a afla trecutul şi de a construi viitorul cu ochii minţii.
Şcolile gimnaziale ,,Ştefan cel mare”, ,,Mihai Viteazul” şi Colegiul Naţional Pedagogic ,,Mircea Scarlat” au tratat tema cu seriozitate, specifică celor mici şi celor adolescenţi şi au reconstituit imagini pe care le-au reţinut vizitând muzeul, imaginile fiind însoţite de emoţia pură pusă de copii în compoziţiile realizate în tehnici de lucru diferite, unele emanând sensibilitate, altele forţă. Expoziţiile permanente i-au inspirat şi au reconstituit imagini din secţiunea etnografie şi folclor, cea a perioadei comuniste, arheologia, numismatica. Şi-au amintit şi câteva dintre expoziţiile temporare, cea cu tablouri pictate de pictoriţa Claudia Frânculescu, de expoziţia care cuprindea păpuşi, de cea cu reptile etc.
În plan cultural, istoria ne învăţă să citim o hartă, o haină, o ruină, o piesă arheologică, o fotografie, o gravură, un document vechi sau chiar un tablou.

Cine ştie istorie, îi va citi mai bine pe oameni.

Muzeul Judeţean Teleorman trebuie să fie cartea de identitate istorică a judeţului nostru, o lecţie de istorie vie şi un răspuns la necesitatea oamenilor de a-şi cunoaşte patrimoniul istoric şi de a beneficia de evenimente culturale de calitate, iar toate aceste lucruri ne-au fost demonstrate de-a lungul timpului, iar pandemia de Covid 19 nu a oprit aceste evenimente, dimpotrivă, în mediul online s-au desfăşurat multe activităţi frumoase, interesante, educative şi pline de profesionalism la care comunitatea noastră a putut lua parte. Interesant este că mediul online le-a putut oferi posibilitatea şi altor categorii de oameni să participle, cei aflaţi în toată ţara, dar şi departe de ţară, ceea ce înainte nu era posibil.

La pas, la braţ, parteneri în trecut, în prezent, dar şi în viitor, indiferent de experienţele ce le vom avea de întâmpinat, urăm un călduros la mulţi ani tinerelor talente!

PROFESOR DE EDUCAŢIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare