10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

„O viaţă de om într-o viziune economică”, lansare de carte la Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Vineri, 14 februarie 2020, începând cu ora 10.30, la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman va avea loc lansarea volumului “O viaţă de om într-o viziune economică” al teleormăneanului Florea Dumitrescu, fost ministru de finanţe al României timp de 9 ani şi jumătate, ambasador al ţării noastre în China şi guvernator al Băncii Naţionale a României.

Doctorul economist Florea Dumitrescu s-a născut în anul 1927, în comuna Gârdeşti (acum Necşeşti). După terminarea liceului economic (urmat doi ani la Roşiorii de Vede şi doi ani la Turnu Măgurele), a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti. A avansat rapid în carieră: în 1969, la vârsta de 42 de ani, conducea Ministerul Finanţelor Publice, din 1978 până în 1983 inclusiv a fost ambasador al României în China, iar din 1984 până în 1989 a fost Guvernatorul Băncii Naţionale a României. Aproape 15 ani a reuşit să menţină echilibrul finanţelor publice, iar timp de 5 ani, în calitate de ambasador în China a reuşit să dezvolte relaţii bilaterale româno-chineze.

Domnul Florea Dumitrescu a fost preşedinte fondator al primei Asociaţii de Prietenie România-China. A fost membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Teleormăneanul nostru a fost semnatarul primului acord de aderare al României cu FMI. De numele său sunt legate mai multe investiţii din judeţul nostru printre care: construcţia Întreprinderii de Rulmenţi Alexandria, extinderea fabricilor din cadrul Combinatului Chimic Turnu Măgurele, a Fabricii de Ţevi Sudate Zimnicea, a unor fabrici din Roşiori de Vede, a multor obiective din sistemul agricol de stat şi cooperatist.

 În prefata cărţii, doamna Ileana (Yang Ling) Hogea Velişcu menţionează: Demnitar al Statului român, activ şi creativ, prin inteligenţa sa vie, domnul Florea Dumitrescu s-a dovedit a fi de-a lungul carierei sale o conştiinţă civică naţională, egal cu sine, neclintit în loialitatea faţă de ţara noastră şi de poporul român, fin diplomat în relaţiile internaţionale, expert în politicile şi strategiile economice mondiale, cu reflexe benefice pentru România.

Cartea va fi prezentată de scriitorul Gheorghe Olteanu şi economistul Paul Şchiopu.

Iniţiatorii evenimentului sunt nepoţii scriitorului Speranţa Dumitrescu şi Elefterian (Gheorghiţă) Dumitrescu.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare