10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Nouă localități din Teleorman sunt în scenariul ROȘU. În Lița, rata incidenței este de 7,52 la mia de locuitori

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În județul Teleorman, rata infectărilor crește de la o zi la alta. În localitatea Lița, situată la câțiva pași de municipiul Turnu Măgurele, s-a înregistrat un nou record negativ. Conform Prefecturii Teleorman, rata infectărilor este de 7,52 la mia de locuitori. Situația este una îngrijorătoare și în Călinești. Aici, cazurile la mia de locuitori au ajuns la 5,99. Nici în Saelele, Poroschia, Furculești, Lisa și Drăgănești Vlașca lucrurile nu stau mai bine. În toate aceste comune rata de incidență a depășit 3 la mia de locuitori. Probleme sunt și în municipiile Alexandria și Turnu Măgurele. Cele două orașe rămân în scenariul ROȘU.

În lista dată publicității, comunele Traian, Slobozia Mândra, Beciu, Plosca și Mârzănești sunt la un pas să se apropie de pragul critic, de 3 la mia de locuitori.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului, încă 75 de cetățeni au fost infectați cu Coronavirus, în ultimele 24 de ore, iar alți 33 de pacienți au fost reconfirmați pozitiv.

Pe teritoriul României, 58.387 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 15.290 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.352 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 85 de persoane. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 17 martie, 4.598 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 815.470 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare