20.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 24, 2023

Muncitorii calificați în construcții pot obține contracte de muncă în Israel, prin ANOFM

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cetățenii români pot obține locuri de munca în construcții, în Israel. Angajarea se face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul constructiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, FamilieiProtectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice din România si Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca din România si Autoritatea pentru Populatie, Emigrare si Frontiera din Israel.

Persoanele interesate trebuie sa aiba calificare/experienta în meseriile: dulgheri pentru cofraje de constructie industrializata (cunoasterea citirii planurilor de constructii este obligatorie); fierari – betonisti, îndoirea fierului (cunoasterea citirii planurilor de constructii este obligatorie); zidari – faiantari, acoperirea podelelor si peretilor cu faianta (cunoasterea citirii planurilor de constructii este obligatorie); zidari – tencuitori pentru lucrari de tencuit.

De asemenea, cei interesati trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii: sa nu fi lucrat anterior în Israel sau sa fi muncit legal în Israel pentru o perioada de cel putin doi ani, pe în baza unei vize si a unui permis de munca în domeniul constructiilor, dar au parasit permanent Israelul cu cel putin patru ani înainte de solicitarea curenta si nu au încalcat, în timpul sederii lor în Israel, conditiile stabilite de permisele si vizele de munca; sa nu aiba rude de gradul I care lucreaza deja în aceasta tara, cu exceptia fratilor; sa nu aiba cazier judiciar; sa fie apti psihic si fizic de munca intensa în conditiile climatice specifice statului de destinatie, inclusiv munca la înaltime si manipulare de greutati; sa nu sufere de anumite boli cronice.

 Contractele de munca se încheie pentru o perioada de un an, cu posibilitatea de prelungire pâna la o durata maxima de 63 luni. Salariu lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.

Persoanele interesate se pot înscrie la agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca Teleorman, cu urmatoarele documente:

 

  • cerere tip;
  • curriculum vitae;
  • declaratie – tip;
  • copie Carte de identitate;
  • copii ale actelor de studii si de calificare (toate paginile scrise), dupa caz;
  • copii ale documentelor care atesta experienta, vechimea în munca, dupa caz;

Informatii legate de cazare, asigurare medicala, transport, viza, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, conditii de munca si de viata etc. se gasesc pe pagina web a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca – www.anofm.ro .

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare