24.7 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

Ministrul Sorin Grindeanu: Construirea drumului de mare viteză Bucureşti-Alexandria prinde contur

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Prezent în municipiul Turnu Măgurele, Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, promite investiţii importante pentru judeţul Teleorman în toate sectoarele de transport!
În domeniul rutier, spune demnitarul, construirea drumului de mare viteză Bucureşti-Alexandria (aproximativ 70 de km) prinde contur. În acest moment este elaborat Studiul de Fezabilitate, în baza unui contract semnat în primăvara acestui an, iar din 2023 urmează proiectarea şi demararea construcţiei acestui important proiect de infrastructură rutieră. În paralel, alături de modernizarea DN52, un alt obiectiv important pentru MTI îl reprezintă infrastructura rutieră din Portul Turnu Măgurele. Mai exact, cheul acestui important port dunărean va fi refăcut, iar platformele portuare vor fi reabilitate, ca şi drumul de acces în Port. Vor mai fi realizate lucrări şi pentru alimentarea cu apă a navelor, alimentarea cu apă pentru combaterea incendiilor şi evacuarea apelor pluviale prin rigole amplasate paralel cu cheul.
Prin modernizarea infrastructurii aferente Portului Turnu Măgurele se estimează, în următorii 7 ani, o creştere a volumului de mărfuri de la 268.216 tone la 392.000 tone.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare