6.5 C
Judeţul Teleorman
vineri, februarie 3, 2023

Ministrul Monica Anisie, la Alexandria: “Profesorii din Teleorman își doresc ca elevii să revină în sălile de curs”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministrul Educației, Monica Anisie, este de părere că anul școlar va începe în condiții de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Prezent la Alexandria, alături de secretarul de stat Cristi Barbu, ministrul Anisie a precizat că în centrele de examen pe care le-a vizitat erau respectate toate normele impuse de starea de alertă, cum ar fi purtarea măștii de protecție, dezinfectarea sălilor de concurs sau distanțarea. Membrul Guvernului a mai afirmat că din discuțiile avute cu profesorii a reieșit faptul că toată lumea își dorește ca elevii să revină în sălile de curs.

“Astăzi, continui ceea ce am început, de a merge în teritoriu și de a mă sfătui cu cadrele didactice asupra măsurilor ce trebuie adoptate de urgență. Pentru noi, important este ca anul școlar să ne găsească pregătiți. Am fost în câteva centre de examinare. Pot să vă spun că toate măsurile impuse erau respectate și nu au fost incidente. În cursul zilei, voi avea o întâlnire cu prefectul județului și cu reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale. Guvernul a alocat suficiente fonduri pentru rezolvarea unor probleme pe care, din nefericire, le întâlnim în unitățile școlare din mediul rural. Sunt fonduri europene de 175 de milioane de euro, sume pe care primăriile le pot accesa pentru achiziționarea de tablete,echipamente de protecție și containere sanitare pentru școli”, a declarat ministrul Monica Anisie.

La rândul său, senatorul Eugen Pîrvulescu a dat asigurări că Executivul condus de Ludovic Orban va identifica toate soluțiile pentru ca anul școlar să înceapă și să se desfășoare în condiții de siguranță. Liderul liberalilor din Teleorman a vorbit despre iresponsabilitatea unor primari, ce ocupă funcțiile de ani buni de zile, care nu au investit în infrastructura școlară.

“Copiii nu mai pot sta acasă. Ei trebuie să meargă la școală. Zilele următoare, voi discuta cu fiecare primar în parte. În multe școli nu s-a investit mai nimic. Sunt primari iresponsabili care nu au vrut să acceseze nici măcar fondurile europene nerambursabile. Nici măcar solicitări în acest sens nu au trimis. Și v-aș da numai două exemple: Nanov și Bujoreni”, a spus Eugen Pîrvulescu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deputat Maria Stoian: Comisia Europeană acordă 1,6 miliarde euro pentru capitalizarea unei noi bănci de investiții și dezvoltare în România

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o măsură adoptată de România în valoare...

Articole similare