39.6 C
Judeţul Teleorman
vineri, iulie 12, 2024

Ministerul Dezvoltării a aprobat înființarea rețelei de gaze naturale, în comunele Blejești și Gratia

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunțat ministrul Cseke Attila. Potrivit documentului, două localități din județul Teleorman, Blejești și Gratia, se află pe lista obiectivelor de investiții. “Înființarea rețea de distribuție gaze naturale în satele Blejești, Baciu și Sericu” are o valoare de 31.241.591,13 de lei iar suma pentru “Înființare sistem distribuție gaze naturale în comuna Gratia” se ridică la 34.922.209,96 de lei.

Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

”Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetățenii care nu sunt racordați la rețeaua de gaze naturale și, prin acest program, vom branșa aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze”, a precizat ministrul dezvoltării.

Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare