1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 2, 2022

Medicii Veterinari din Teleorman picheteaza DSVSA. Aceștia reclamă nerespectarea contractelor și subfinanțarea acțiunilor

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Începînd din 9 noiembrie, Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Teleorman pichetează sediul DSVSA şi se alătură, astfel, colegilor de profil din întreaga ţara în semn de nemulţumire faţă de nerespectarea de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a contractelor încheiate cu medicii veterinari de liberă practică, dar şi faţă de subfinanţarea activităţii de teren a acestora.
Astfel, medicii veterinari cer:
1. Achitarea de urgenta a sumelor de bani restante pentru lunile august, septembrie, octombrie in conformitate cu prevederile legale, Legea 236/2019 si OUG 117/2020;
2.Marirea tarifelor pentru actiunile sanitar veterinare de interes strategic contractate cu ANSVSA, tarifele fiind la nivelul anului 2013 (HG. 1156/2013)
3.Asigurarea de echipamente de protectie pentru medicii veterinari de libera practica care au contracte cu ANSVSA, pentru actiunile sanitar veterinare desfasurate in teren, avand in vedere evolutia pandemiei de COVID-19 si a Pestei porcine africane.
Pichetarea se desfasoara zilnic pana la indeplinirea tuturor solicitarilor medicilor veterinari de libera practica din Teleorman.

Biroul Executiv al CMV Teleorman

Presedinte, Horia Mandreanu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Primarul Aurelian Neagoe, de Ziua Națională: “Tătărăștii de Jos este o bucățică din România, dar un simbol puternic, în zona Munteniei”

Într-o atmosferă încărcată de emoție, inerentă unui astfel de eveniment, sute de cetățeni și elevi din localitatea Tătărăști de...

Articole similare