10 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Medicii şi cadrele medicale de la Spitalul Caritas vor primi a doua doză de vaccin

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Teoretic, acest fapt se va desfăşura începând de joi, când se înregistrează cele 21 de zile de la administrarea primului vaccin. După cum se ştie, în prima fază, s-au vaccinat 13 medici care au gărzi şi îşi desfăşoară activitatea în acest spital suport Covid-19, ceea ce înseamnă circa 70 la sută dintre medici. Alţi 6 medici de la Caritas, plus o parte dintre cei care îşi desfăşoară activitatea în ambulatoriul spitalului au refuzat vaccinarea. Tot în prima fază, s-au vaccinat şi o parte dintre asistentele medicale şi personalul auxiliar.
Joi, debutează administrarea celei de-a doua doze de vaccin. După administrarea primei doze, nu s-au înregistrat reacţii adverse severe la cei care au primit vaccinul. Doar una dintre asistente a avut ceva probleme, pasagere, i s-a ridicat tensiunea arterială foarte mult, astfel a fost nevoie de intervenţia imediată a colegilor şi situaţia a intrat sub control.
Astăzi, debutează la Roşiorii de Vede şi faza a 2-a de vaccinare, care cuprinde persoanele cu risc medical, funcţionarii publici care lucrează cu publicul şi jurnaliştii. Cum sosirea vaccinului de la Bucureşti la Centrul de vaccinare înfiinţat în sala sporturilor de pe strada Republicii nu a ajuns la timp, operaţiunea de vaccinare va debuta undeva după orele prânzului. Directorul DSP Teleorman, Stelian Cristea, ne-a asugurat că dozele de vaccin vor ajunge în Teleorman până în ora 12:00 şi, implicit, la Centrul de vaccinare de la Roşiorii de Vede.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare