6.7 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Localităţile “sărace” din Teleorman vor beneficia de proiecte care să asigure infrastructura necesară şi creşterea condiţiilor de viaţă

Articole noi

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În vederea reducerii disparităţilor teritoriale la nivel naţional, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, ca autoritate responsabilă cu dezvoltarea teritorială durabilă, a iniţiat un grup de lucru intern pentru elaborarea unui pachet de măsuri integrate ce vor fi aprobate prin lege.
Măsurile propuse vor viza aspecte instituţionale şi de infrastructură conectivă şi edilitară, inclusiv facilităţi economice şi fiscale, precum şi alte tipuri de intervenţii care să conducă la creşterea condiţiilor de viaţă, limitarea migraţiei populaţiei şi, implicit, la reducerea decalajelor majore între regiuni, judeţe şi medii de rezidenţă.
Prin urmare, la nivelul fiecărui judeţ, vor fi identificate UAT-urile rurale pentru care vor fi propuse spre implementare o serie de proiecte care să asigure infrastructura necesară şi să dezvolte capacitatea instituţională. De asemenea, pentru oraşele mici, cu probleme sociale şi economice, identificate în baza unor criterii obiective, vor fi propuse măsuri care să conducă la creşterea calităţii vieţii şi la asigurarea oportunităţilor economice.
”Fiecare cetăţean, indiferent de localitatea în care trăieşte, are dreptul la dezvoltare. Avem nevoie de măsuri concrete pentru a reduce decalajele dintre nivelul de dezvoltare a regiunilor, judeţelor şi a localităţilor din interiorul acestora”, a subliniat ministrul.
La finalul anului 2020, MDLPA a elaborat rapoartele privind starea teritoriului şi zonele rurale în declin, care evidenţiază o serie de tendinţe negative care generează decalaje majore de dezvoltare între regiuni, judeţe şi medii de rezidenţă, în funcţie de specificităţile geografice, oportunităţile economice, infrastructura conectivă, capitalul uman şi conjucturile istorice.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

Articole similare