28.1 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Liviu Neagu, demnitarul cu „petliţele de aur”, din barca lui Dragnea, în cea a lui Băsescu!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Liviu Neagu, demnitarul teleormănean „cu petliţele de aur”, a ajuns secretar general în partidul lui Băsescu. Veţi spune: şi ce dacă, la noi, la români, în politică se poartă! Evident, să joci sârba când pe stânga, când pe dreapta… Nu mai este cazul de demnitate, chit că eşti…demnitar dar, vorba aceea, după ce a „supt” aproape un deceniu de la robinetul statului sub protecţia lui Dragnea, Liviu Neagu ajunge secretar general adjunct la PMP! Presa centrală vorbeşte despre contracte încheiate cu statul din poziţia de demnitar în Guvernul Ponta şi nu numai. Astfel, Liviu Neagu „vânzând Ministerului Comunicaţiilor, de când e în funcţie, rafturi şi dulapuri în valoare de peste 100.000 de lei (un miliard de lei vechi)”. Informaţiile referitoare la contractele încheiate în 2014 şi 2015 între Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi firma VGS Art Design SRL, deţinută de Neagu, apar atât în declaraţia de interese a acestuia, depusă în iunie 2015, cât şi în lista achiziţiilor publice ale MCSI.

Poreclit de presă „bodyguard-ul lui Dan Diaconescu”, după ce o firmă a sa l-a păzit pe patronul OTV în campania electorală din 2012, Neagu a lucrat 10 ani în SRI şi până mai ieri, adică până la fuzionarea cu PMP, a fost membru UNPR. Despre Liviu Neagu, colegii noştri din presa centrală au scris cum că după ce s-a înscris în PP-DD, din postura de director de ziar şi fost ofiţer S.R.I., acesta devine prin alianţa de Guvernare cu PSD, secretar general adjunct al Guvernului Ponta unde sub umbrela funcţiei deţinute desfăşoară numeroase afaceri cu statul.

De reţinut, Liviu Neagu este administrator a două firme, SC Valahia Guard Security SRL şi SC VGS Art Design SRL. Ambele figurează în declaraţia sa de interese din 2015, în care Neagu a menţionat inclusiv contractele încheiate de cele două entităţi.

Întrebat de ziarişti în 2014 ce-l recomandă pe Neagu pentru funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, primul ministru de atunci Victor Ponta a răspuns sec: „vocea şi talentul…” Poate că tot „vocea şi talentul” îl recomandă pe Liviu Neagu să joace sârba, când pe stînga, cînd pe dreapta, după cum îi dictează interesul propriu.

C.Burdea

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare