8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Alexandria a obţinut acreditare Erasmus+ pentru domeniul educaţiei şcolare

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Alexandria continuă seria proiectelor Erasmus+ câştigate, de această dată în cadrul apelului de Proiecte de Acreditare – Educaţie şcolară. În urma depunerii şi evaluării candidaturii, liceul nostru a primit Acreditare Erasmus+ pentru domeniul educaţiei şcolare pe o perioadă de 5 ani, ceea ce confirmă faptul că instituţia acreditată este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung. Activităţile de învăţare şi formare vor fi destinate tuturor angajatilor liceului cât şi elevilor de liceu, care vor beneficia pe parcusul programului 2022-2027 de stagii de formare şi de mobilităţi în tările Uniunii Europene precum şi în ţările partenere ale Programului.
Proiectul acreditat urmăreşte dezvoltarea competenţelor de predare-evaluare digitala a angajaţilor şcolii prin participarea la cursuri de formare în contextul nevoii acute generate de pandemia actuală, îmbunătăţirea competenţelor de comunicare în limba engleză a cadrelor didactice din diferite arii curriculare si a elevilor, dezvoltarea competenţelor în domeniul consilierii în carieră a angajaţilor şcolii, intensificarea eforturilor de reducere a fenomenului de bullying şi cyberbullying în rândul elevilor, îmbunătăţirea rezultatelor examenelor de la final de ciclu şi reducerea absenteismului, dezvoltarea cetăţeniei active şi a competenţelor civice, a competenţelor interculturale a elevilor şi profesorilor liceului, promovarea incluziunii sociale şi recunoaşterea valorilor echităţii, nediscriminării, egalităţii de gen şi diversităţii. Toate aceste obiective vor fi atinse prin participarea personalului didactic de predare la cursuri de formare, lucru care va conduce implicit la creşterea calităţii demersurilor didactice furnizate, precum şi la dezvoltarea capacităţii instituţionale de gestionare de proiecte şi mobilităţi a Liceului Teoretic “Constantin Noica”
Proiectele urmăresc ca şcoala să îmbunătăţească în mod permanent calitatea actului educativ, să creeze oportunităţi egale privind accesul la educaţie al elevilor şi să devină garantul succesului pentru fiecare elev în parte. Acest deziderat reprezintă obiectivul central al proiectului ERASMUS.

Coordonator proiecte europene,
prof. Madalina Teodorescu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare