10.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Laborator electric modern, la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Alexandria, în cadrul proiectului “Ucenic Electrician”, finanţat de Distribuţie Oltenia

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În prezenţa directorului executiv Distribuţie Oltenia, Eugen Butoarcă, a cursanţilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, miercuri, la Liceul Tehnologic Nr.1, din Alexandria, a fost inaugurat cel mai modern Laborator electric din judeţ, parte în cadrul proiectului “Ucenic electrician”, derulat şi finanţat de către Distribuţie Oltenia.
“Un proiect de suflet”, după cum spunea Iuliana Stancu, directorul Liceului Tehnologic nr. 1 din Alexandria, într-o unitate şcolară ce-şi propune să devină elita învăţământul profesional din Teleorman.
“În primul rând vreau să vă mulţumim pentru că ne-aţi primit în casa dumneavostră. Mă bucur când văd că un proiect de viitor prinde contur, prinde viaţă. Este un proiect care se alătură, cumva, misiunii noastre, de a forma tânăra generaţie, care să ne sprijine în atingerea obiectivelor. Pe lângă activităţile noastre de distribuţie a energiei electrice, am vrut să ne implicăm, să sprijinim această iniţiativă, de a forma tineri în domeniul nostru de activitate. Suntem la început de drum. Însă, ne vom implica în dezvoltarea dumneavostră profesională, în a vă recompensa pentru tot ceea ce faceţi şi să vă transmitem această dragoste de electrician. Este o meserie care implică multe aptitudini. Aşteptăm să vă alăturaţi echipei noastre şi sunt convins că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Eugen Butoarcă, director executiv Distribuţie Oltenia.
Cu o investitie de aproximativ 12000 euro, operatorul Distribuţie Oltenia le-a pus la dispoziţie celor 28 de elevi înscrişi la specializarea „Electrician Exploatare Reţele Electrice de Medie şi Joasă Tensiune” din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria, un laborator electric modern în care să descopere tainele meseriei de electrician.
Pe langă laboratorul modernizat, elevii înscrişi în proiectul Ucenic Electrician vor beneficia suplimentar, din partea operatorului Distribuţie Oltenia, şi de burse lunare în valoare de 200 de lei pentru cei mai buni 5 elevi, suplimentare faţă de bursele oferite de Ministerul Educaţiei, stagii de practică în instalaţiile operatorului Distribuţie Oltenia, ateliere de educaţie nonformală pentru dezvoltare personală, cu sprijinul Asociaţiei ROI, propriul lor concurs de specialitate, Trofeul Ucenicului Electrician, pe modelul concursului naţional Trofeul Electricianului şi posibilitatea de angajare în cadrul Distribuţie Oltenia, la finalizarea studiilor.
A urmat inaugurarea uneia dintre cele mai moderne staţii de distribuţie din judeţ, investiţie ce se ridică la 6 milioane de lei vechi, care asigura alimentarea cu energie electrică a peste 21000 de consumatori din Alexandria.
“Este staţia cu numărul 14, finalizată anul trecut, din cele 18 staţii care deservesc consumatorii casnici şi agenţii economici din judeţul Teleorman. Cele 14 staţii modernizare au costat peste 60 de milioane de lei. Sunt investiţii strategice, având ca principal scop îmbunătăţirea gradului de alimentare cu energie electrică, de a creşte calitatea energiei distribuite, de a reduce durata şi frecvenţa întreruperilor şi, nu în ultimul rând, de a deveni eficienţi. Deja trecem la o altă etapă, de digitalizare şi automatizare a staţiilor. Ce vedem astăzi, aici, este o staţie modernă, importantă pentru sistemului naţional şi pentru municipiul Alexandria. De aici, sunt alimentaţi peste 21.000 de consumatori casnici, agenţi economici şi instituţii. Din perspectiva echipamentelor utilizate este o staţie de ultimă generaţie”, a precizat directorul Butoarcă.
Programul Ucenic Electrician a pornit din dorinţa operatorului Distribuţie Oltenia de a le oferi elevilor care îşi doresc o meserie de profil, condiţiile propice pentru a face performanţa în domeniul energetic.

Iniţiat în anul şcolar 2016-2017, proiectul Ucenic Electrician şi-a mărit numărul de beneficiari direcţi şi instituţii partenere. Distribuţie Oltenia contribuie la educaţia tinerilor care vor forma generaţia de electricieni a viitorului în colaborare cu:

  • Liceul Tehnologic Astra, din Piteşti;
  • Colegiul Energetic Craiova;
  • Liceul Energetic Târgu Jiu;
  • Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria;
  • Asociaţia ROI;
  • Inspectoratele Şcolare Judeţene din Argeş, Dolj, Gorj şi Teleorman
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare