6.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 11, 2021

La Vârtoape, visul devine realitate! S-a turnat primul strat de asfalt pe ulițele comunale

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cu fiecare zi ce trece, comuna Vârtoape se apropie tot mai mult de standardele unei localități europene. Proiecte vitale pentru dezvoltarea comunității locale sunt în plină desfășurare. Altele, căci, slavă Domnului, sunt destule, așteaptă doar… unele semnături și avize.

Spre exemplu, săptămâna trecută au demarat lucrările de asfaltare a tuturor ulițelor din cele trei sate, este vorba de Vârtoape de Sus, Vârtoape de Jos și Gărăgău. Primul strat de asfalt s-a pus pe strada Poștaşului din Vârtoape de Jos. În total, 11,5 kilometri de drum comunal, cu o valoare de 118 miliarde de lei vechi, printr-un program finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

“Este un vis care s-a transformat în realitate. Este un proiect… de suflet, o prioritatea a mandatului meu. Deși, termenul de finalizare este 2019, în ritmul cu care se execută lucrarea, am convingerea că va fi terminată până la începutul lunii septembrie anul acesta. Am avut noroc, dacă pot spune așa, cu firma care execută asfaltarea. Este din București. Sunt serioși și respectă, în cel mai mic detaliu, toți termenii prevăzuți în contract”, a declarat primarul Ilie Boboc.

Un alt proiect ce va schimba radical fața localității Vârtoape este alimentarea cu apă. Cu o valoare considerabilă, de 150 de miliarde de lei vechi, acesta se află în faza de licitație, iar conducerea unității administrativ teritoriale crede că din toamnă vor începe lucrările.

O atenție sporită va fi acordată celor mai mici fii ai satului. Cu alte cuvinte, actuala conducere a primăriei va investi în unitățile de învățământ de pe raza comunei, dorind să creeze condițiile unui mediu sănătos de dezvoltare a micuților. Astfel, până la începutul anului școlar 2018-2019, la Școala Generală din Vârtoape de Jos va exista un grup sanitar modern, unitatea de învățământ va fi dotată cu mobilier nou, corpul clădirii va fi extins și curtea școlii împrejmuită, toate acestea prin două proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare