24.7 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

La Vârtoape, dezvoltarea localităţii şi un mediu sănătos pentru copii, principalele proiecte pentru primarul Stancu Petre

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cu o vastă activitate în administraţia publică locală, Stancu Petre, noul primar al comunei Vârtoape, “Petruş”, cum îi spun cetăţenii, este pus pe fapte mari. A candidat la alegerile de anul trecut din dorinţa de a scoate localitatea din anonimat şi a duce-o acolo unde îi este locul, printre cele mai dezvoltate comune din judeţ. Ambiţios şi onest, Stancu Petre îşi propune realizarea unor proiecte vitale pentru dezvoltarea comunităţii din care face parte. Printre acestea se numără alimentarea cu apă potabilă a comunei, finanţarea lucrărilor la piaţa din localitate sau asfaltarea tuituror uliţelor din Vârtoape. Totodată, edilul şef a declarat că aparatul administrativ al primăriei trebuie organizat pe principii sănătoare, pentru ca funcţionarii, indiferent din ce compartiment fac parte, să înţeleagă că cetăţenii şi problemele lor sunt principala atribuţie de serviciu. O importanţă deosebită va fi acordată celor mai mici fii ai satului. Viitorul nostru, cum bine afirmă primarul Stancu Petre. În acest sens, vor fi instalate centrale termice în cele două şcoli şi în cele trei grădiniţe de pe raza comunei, iar baza sportivă va fi amenajată. Şi nu în ultimul rând, edilul şef îşi doreşte amenajarea sediului gării din Vârtoape, loc tranzitat de zeci de oameni, în fiecare zi.
Şi pentru că lucrul bun se face în echipă, primarul Stancu îl are alături pe profesorul de educaţie fizică şi sport Ion Bratu, cel căruia, în anul 2011, i-a fost decernat Premiul Mentor pentru excelenţă în educaţie.
“Activez ca sportiv, instructor, antrenor, profesor educaţie fizică, în localitatea Vârtoape, din anul 1968. În tot acest timp, am organizat, împreună cu conducerile comunei numeroase, activităţi sportive, în mai multe discipline, cum ar fi atletism, fotbal, lupte, volei, handbal, popice, tenis câmp, orientare turistică. Am activat în cadrul secţiei de atletism a FRF Atletism, la Direcţia judeţeană pentru Sport şi la CJ Teleorman, acolo unde, cu sportivii pregătiţi, am obţinut numeroase medalii la nivel naţional prin Marin Lucreţia (cros)-campion naţional, Cojocaru Ion (cros)-campion naţional, Surdu Elena-campion naţional, Constantin Ion-campion naţional promovat la Steaua Bucureşti, Nicolae Aurelian (atletism). Sportivii din Vârtoape au participat la numeroase întreceri de masă, cu performanţă, în ţară dar şi în străinatate. La fotbal, copiii din Vârtoape au câştigat Cupa Cutezătorii, au fost finalişti la Cupa Satelor ediţia 2019-Constanţa. Sportivii din Vârtoape au participat la numeroase cantonamente organizate la Băile Felix, Slănic Prahova, Braşov, Sinaia, Călimăneşti şi Constanţa. Activitatea sportivă a clubului din Vârtoape a fost bine apreciată de către conducerile DJ Sport, AJF, care ne-au răsplatit cu premii, diplome, medalii, dar şi prin acordarea distincţiei de mentor ediţia 2011. Întreaga activitate sportivă se desfăşoară cu colaborarea şcolii gimnaziale, director Doru Cornoiu, şi a profesorului de educaţie fizică Niculescu Alexandru. Acum, cu o nouă conducere la primărie, avem speranţa că activitatea nostră va căpăta şi o mai mare consistenţă. Avem tot sprijinul din partea domului primar. Şi este normal şi firesc ca dânsul să fie un iubitor al sportului. Primarul Stancu Petre este fost sportiv de performanţă în atletism, cât şi la fotbal. Despre viitor, conducerea CS Vârtoape, în colaborare cu primăria comunei, au întocmit un plan de măsuri pentru redresarea activităţii cultural sportive cum ar fi amenajarea unei baze sportive, în centrul comunei (stadion fotbal, vestiare, tribune, instalaţii sanitare, teren tenis câmp), amenajarea unor terenuri de joacă sintetic la şcoala Vârtoape de Jos şi Gărăgău, întocmirea unui calendar sportiv împreună cu DST Teleorman şi Consiliul Judeţean, AJF, AJA, pentru organizarea unor competiţii, printre care am enumera finala judeţeană-cros naţional, Crosul mărţişorului, Cupa de Ciocolată-1 iunie, Cupa 1-9 mai, Rural Sport 1 octombrie, Cupa 1 decembrie, Cupa satelor”, a precizat profesorul emerit Ion Bratu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare