10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

La Talpa, voia bună și tradiția se îmbină perfect! “Brunch-ul, în Ograda lui Moromete” a ajuns la a III-a ediție

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Atmosferă prietenească și plină de încărcătură emoțională, sâmbătă, la orele prânzului, în comuna Talpa, cu ocazia celei de-a III-a ediții a “Brunch-ului, în Ograda lui Moromete”. Și de această dată, oamenii prezenți la eveniment s-au înfruptat din cele mai alese produse tradiționale, mâncăruri pregătite cu migală de gospodinele satului. De la o așa masă, nu putea să lipsească muzica populară. Au cântat și încântat publicul, printr-un repertoriu bogat și diversificat, membrii Ansamblului “Burnasul” din Alexandria și îndrăgita interpretă de muzică populară, Ionela Aciu.

Gazdă bună și primitoare, nimeni altul decât primarul comunei Talpa, Benone Rababoc, care, alături de alte persoane implicate în eveniment, a avut grijă ca toată lumea să se simtă mai ceva “ca acasă”.

“Vreau să mulțumesc celor care au revenit în mijlocul nostru. Deja, suntem la a III-a ediție. Prima a avut loc în data de 4 august anul trecut. Atunci s-a născut această idee și am considerat că acțiunea trebuie continuată… Ne-am raportat la fiecare anotimp. De ce? Pentru că fiecare anotimp are caracteristicile lui. Ne-am propus să evidențiem, așa cum s-a întâmplat și la precedentele ediții, produsele gastronomice din zona noastră. Totodată, vrem să scoatem în evidență tradiția și obiceiul de Crăciun, prin sacrificarea porcului și pregătirea lui în mod tradițional. După cum bine știți, ne aflăm în curtea unde s-a turnat fimul Moromeții 1 și 2. L-a acest eveniment l-am invitat pe maestrul Victor Rebenciuc, care, din cauza unor probleme de sănătate, nu a putut să ajungă, pe Horațiu Mălăele și alți actori…”, a declarat primarul Rababoc.

În cadrul evenimentul a avut loc și o mică expoziție cu vânzare, cu produse ecologice de la producătorii din comuna Talpa. Așa cum declară edilul șef, toate încasările din vânzarea acestora se vor duce la Centrul de Bătrâni din comuna Talpa, acolo unde sunt internate 62 de persoane.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare