36.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 31, 2021

La Siliştea Gumeşti, acasă la Marin Preda, a XVIII-a ediţie a Concursului Naţional de Literatură “Pe urmele Moromeţilor”

Articole noi

Percheziţii în Teleorman. 4 mandate de aducere au fost puse în aplicare

Miercuri, 28 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au organizat și executat o...

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 30 iulie-5 august

Vineri,30 Iulie 12:30 The Croods: A New Age - Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG 12:50 Space Jam: A New...

DSP Teleorman: Recomandări pentru zilele caniculare

Având în vedere temperaturile crescute din aceste zile, Direcţia de Sănătate Publica Teleorman recomandă populației să asculte sfatul medicilor...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.În ziua de sâmbătă, 3 august 2019, începând cu ora 9.00, la Căminul Cultural din Siliştea Gumeşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, în colaborare cu Şcoala Gimnazială “Marin Preda” şi Primăria Comunei Siliştea Gumeşti organizează cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului Naţional de Literatură, intitulat “Pe urmele Moromeţilor”, în semn de omagiere a celui mai reprezentativ prozator şi nuvelist teleormănean, Marin Preda, unul dintre marii noştri scriitori naţionali, născut acum 97 de ani, la 5 august 1922, în satul Siliştea Gumeşti, din Câmpia Găvanu-Burdea.

Concursul de literatură îşi propune cunoaşterea mai profundă şi popularizarea operei marelui scriitor român, Marin Preda, “cel mai iubit dintre teleormăneni”, cultivarea interesului pentru lectura şi a plăcerii de a citi în rândul elevilor.

Devenită deja o tradiţie pentru judeţul Teleorman, concursul literar cu public se adresează numai elevilor din clasele V-VIII din judeţul Teleorman, dar şi elevilor din celelalte judeţe ale ţării.

Având drept bibliografie obligatorie romanele “Moromeţii” (vol. I şi II) şi “Viaţa ca o pradă”, de Marin Preda, concurenţii înscrişi vor răspunde în faţa juriului şi a publicului spectator la o serie de întrebări formulate din cele două opere recomandate, unde pentru răspunsurile incorecte elevii vor fi eliminaţi din consurs.

Ca întotdeauna, jurizarea se asigură de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

Câştigătorilor consursului li se vor acorda premii în bani, diplome şi cărţi de Marin Preda, pentru primele trei premii şi primele trei menţiuni.

Potrivit celor afirmate de prof. Adriana Sănduleasa, director al Şcolii Gimnaziale din Siliştea Gumeşti, cheltuielile privind deplasarea sau cazarea vor fi suportate de către participanţi.

Pentru buna organizare şi desfăşurare a acestei manifestări culturale, Concursul Naţional de Literatură va fi sponsorizat, ca şi în anul trecut, de către Florina Haritonov (manager la firma “Metal Creativ”-Bucureşti), o fiică generoasă a satului de aici, o mare iubitoare şi admiratoare a omului de geniu, Marin Preda, cel care a dus numele Teleormanului şi al vechiului sat românesc de pe aceste meleaguri pe meridianele lumii.

Leon Armeanca

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Percheziţii în Teleorman. 4 mandate de aducere au fost puse în aplicare

Miercuri, 28 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au organizat și executat o...

Articole similare