31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

La sfârşitul anului, în nouă localităţi din Teleorman lucrările de cadastru gratuit erau finalizate

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a înregistrat, gratuit pentru cetăţeni, aproximativ 4,8 milioane de proprietăţi, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF), susţinut de Guvernul României. Numai în anul 2021 au fost eliberate peste 1,3 milioane de noi cărţi funciare. În prezent, sunt în derulare lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în aproape 2.000 de UAT-uri, dintre care 304 au finanţarea asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR).
Potrivit documentului, la data de 31.12. 2021, în nouă localităţi din judeţul Teleorman, este vorba despre Ciuperceni, Frăsinet, Liţa, Mârzăneşti, Orbeasca, saelele, Stejaru, Segarcea Vale şi Traian, lucrările erau finalizate la nivel de UAT, iar în localitatea Drăgăneşti Vlasca, lucrările sunt finalizate parţial.
ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a finalizat, până la această dată, lucrări de cadastru general, gratuit pentru cetăţeni, în 127 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din România, iar finanţarea a fost asigurată, prin PNCCF, din veniturile proprii ale ANCPI şi din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor se desfăşoară la nivelul întregii unităţi administrativ-teritoriale (UAT) sau pe sectoare cadastrale.
Astfel, 17 dintre UAT-urile finalizate au fost cadastrate prin POR, proiect care completează obiectivele PNCCF şi care asigură fonduri pentru cadastrarea a 660 de comune până la finalul anului 2023. Sunt în derulare lucrări de cadastru general prin POR în 304 comune. Pentru alte 297 de comune este în derulare licitaţia pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică, iar 35 sunt în pregătire de licitaţie.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare