6.7 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

La primăria Scrioaştea, ”Şefu a dat, şefu a luat!”. Prejudiciu de aproape 5 miliarde de lei vechi

Articole noi

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Sporuri încasate ilegal, în valoare de 160 de milioane de lei vechi, de către fostul primar al comunei Scrioaştea, Marian Şefu, şi mâna lui dreaptă, viceprimarul localităţii. De beneficiile materiale s-au bucurat şi câţiva angajaţi, nominalizaţi de către vechea conducere. În urma controlului efectuat de către inspectorii Curţii de Conturi Teleorman s-a constatat că în perioada iulie-octombrie 2019, din bugetul local al comunei Scrioaştea, au fost achitate nelegal majorări de 10%-15% din salariile de bază/indemnizaţiile lunare, acordate personalului nominalizat pentru activitatea prestată în cadrul Proiectului finanţat din fonduri externe nerambursabile “Achiziţie de utilaje şi echipamente pentru asigurarea serviciilor de bază pentru populaţia din comuna Scrioaştea, judeţul Teleorman”, inclusiv primarului şi viceprimarului entităţii, după implementarea efectivă a acestei investiţii.
În document se mai arată că timp de doi ani, mai precis în perioada exerciţiilor financiare 2018-2019, din bugetul local al comunei au fost decontate cheltuieli fără bază legală având ca destinaţie finanţarea activităţii unei asociaţii sportive de drept privat, încălcându-se astfel, prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare şi a actelor normative date în aplicarea acesteia. Prejudiciul estimate se ridică la 210 milioane de lei vechi. Din raportul Curţii reiese că o sumă considerabilă, de 2,19 miliarde de lei vechi, a fost decontată nelegal executantului pentru realizarea obiectivului de investiţii “Sistem centralizat de alimentare cu apă în comuna Scrioaştea”.Contravaloarea, spun inspectorii de control, ar fi fost cu mult mai mare faţă de lucrările executate, în mod real.
Fosta conducere “a uitat” şi de datoriile pe care cinci societăţi comerciale şi cinci persoane fizice le aveau către bugetul local. Cu alte cuvinte, aceştia au fost iertaţi de 490 de milioane de lei vechi, iar primăria nu a mai avut dreptul de acţiune în instanţă pentru recuperarea obligaţiilor fiscale, din cauza faptului că a intervenit prescripţia.
Acum cei vinovaţi trebuie să plătească. Curtea de Conturi Teleorman a decis stabilirea întinderii şi recuperarea prejudiciului produs bugetului local al comunei Scrioaştea, în toate aceste cazuri.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

Articole similare