19.4 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

Emilia Paraschivescu, prefectul de Teleorman, eliberată din funcție. Noul prefect va fi…Emilia Paraschivescu!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Fix la o lună de la numire, Emilia Paraschivescu, trimisul Executivului în teritoriu, a fost eliberată din funcție, print-o decizie semnată de către premierul Florin Câțu. Motivul: Guvernul a modificat statutul prefecților și subprefecților, printr-o OUG, astfel încât aceștia devin demnitari publici. Cu alte cuvinte, astăzi sau mâine, tot prin hotărâre de guvern, Emilia Paraschivescu va fi numită, din nou, prefect al județului Teleorman. La fel vor sta lucrurile și în cazul subprefectului Nicoleta Voicu.

Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea OuG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare stipula că prefecții și subprefecții își vor păstra calitatea de înalt funcționari publici pentru o perioadă de cel mult 30 zile de la intrarea în vigoare, urmând ca, după această perioadă, statutul lor să se conformeze noilor reglementări.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare