13.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, octombrie 17, 2021

La Căminul Cultural din Siliştea Gumeşti, o nouă ediţie a Concursului Naţional de Literatură „Pe urmele Moromeţilor”

Articole noi

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 15-21 octombrie

Vineri,15 Octombrie 16:00 Venom: Let There Be Carnage - Acţiune, Horror, SF, Premiera, N15 16:20 The Addams Family 2 - Animaţie,...

În ultimele 24 de ore, 899 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Rata de infectare în judeţul Teleorman este de 7,39

Conform ultimelor date publicate astăzi, 14 octombrie 2021, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...

Atenționare METEO! Județul Teleorman, sub Cod PORTOCALIU de ploi abundente până sâmbătă, la ora 14.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări -Cod Galben și Cod Portocaliu- de ploi insemnate cantitativ pentru mai...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În semn de omagiere a celui mai reprezentativ scriitor teleormănean, Marin Preda, unul din marii noştri scriitori naţionali, născut acum 95 de ani, la 5 august 1922, în satul Siliştea Gumeşti din Câmpia Dunării, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, în parteneriat cu Şcoala Gimnaziala “Marin Preda” din Siliştea Gumeşti şi Primăria comunei Siliştea Gumeşti, organizează la Căminul Cultural din localitate, în ziua de sâmbătă, 5 august 2017, începând cu ora 9:00, cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Naţional de Literatură,  intitulat sugestiv „Pe urmele Moromeţilor” .

Ţinând cont de faptul că acest concurs literar cu public a ajuns la ediţia a XVI-a, se poate spune cu uşurinţă că evenimentul a devenit deja o tradiţie pentru judeţul Teleorman, demnă de apreciat.

Având ca iniţiator pe doamna ec. Adriana Sgarbura, o fiică generoasă a satului de aici, aceasta fiind o mare iubitoare şi admiratoare a fostului consătean Marin Preda, concursul şcolar va fi sponsorizat în continuare de către firmă ei de consultanţă SC Alfa Contexpert SRL Bucureşti.

Pentru bună organizare şi desfăşurare a acestei acţiuni culturale, un sprijin substanţial îl va acorda şi firma Lions Club Atheneum din Bucureşti.

Întreaga manifestare îşi propune cunoaşterea şi popularizarea operei genialului scriitor roman, cultivarea interesului pentru lectura şi a plăcerii de a citi în rândul elevilor .

Însoţiţi de profesorii lor îndrumători de limba şi literatura română, la concurs pot participa numai elevii din clasele V-VIII, din Teleorman, ca şi din celelate judeţe ale ţării.

Având drept bibliografie obligatorie romanele “Moromeţii” (vol. I şi II ) şi „Viaţa ca o pradă “, de Marin Preda, concurenţii înscrişi vor răspunde în faţa publicului spectator la o serie de întrebări formulate din cele două opere recomandate, unde pentru răspunsurile incorecte elevii vor fi eliminaţi din concurs.

Ca de fiecare dată, jurizarea va fi asigurată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

Câştigătorilor concursului li se vor acorda premii în bani, diplome şi cărţi semnate de Marin Preda, pentru primele trei premii şi primele trei menţiuni.

Ca şi la ediţiile anterioare, toţi concurenţii vor primi cărţi şi diplome de participare din partea organizatorilor şi sponsorului principal al acestui eveniment cultural.

Potrivit celor spuse de prof. Adriana Sanduleasa, director al Şcolii Gimnaziale din Siliştea Gumeşti, eventualele cheltuieli legate de deplasare sau cazare, acestea vor fi suportate de către participanţii la concurs.

LEON ARMEANCA

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 15-21 octombrie

Vineri,15 Octombrie 16:00 Venom: Let There Be Carnage - Acţiune, Horror, SF, Premiera, N15 16:20 The Addams Family 2 - Animaţie,...

Articole similare