Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
La 100 de ani, veteranul de război Gheorghe Toncu, aniversat de Consiliul Judeţean - Informatia de Teleorman
24 C
Judeţul Teleorman
joi, septembrie 28, 2023

La 100 de ani, veteranul de război Gheorghe Toncu, aniversat de Consiliul Judeţean

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Consiliul Judeţean Teleorman îi aniversează, în fiecare lună, pe aceia dintre teleormănenii noştri care împlinesc venerabila vârstă de 100 de ani.

În semn de respect şi preţuire, pentru cei 100 de ani împliniţi joi, 24 martie a.c., președintele Consiliului Județean Teleorman, domnul Adrian Ionuț Gâdea, alături de primarul localității și reprezentanții mai multor autorități au sărbătorit împreună cu familia, prietenii și preotul paroh al bisericii din localitate, centenarul domnului Toncu Gheorghe, veteran de război din comuna Ciuperceni.

Este cel de-al patrulea an consecutiv în care, prin derularea programului „Acasă la Centenarii Teleormanului”, care le-a fost dedicat tuturor centenarilor Teleormanului, preşedintele Consiliului judeţean, Adrian Ionuț Gâdea, aduce prin intermediul unui buchet de flori, în casa celor mai longevivi teleormăneni,  în semn de omagiu, urări de bine și gândurile noastre cele mai frumoase.

Călduroasul omagiu și buchetul de flori oferit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean au făcut ca anul jubiliar al împlinirii unui secol de viață, presărat cu multe încercări și dificultăți, dar și cu bucurii și realizări, să-i aducă domnului Toncu zâmbetul pe buze, speranță, perspectiva unui sprijin și o mai mare încredere în autoritățile locale.

Programul ”Centenarii Teleormanului” își propune în continuare să contribuie la promovarea respectării vârstnicilor de către comunitățile locale și cetățeni, având ca țintă, cu precădere, generațiile mai tinere, care au datoria morală să-i respecte și să-i sprijine pe cetățenii mai vârstnici, mulți dintre aceștia aflându-se în dificultate din cauza vârstei înaintate.

2Anul trecut au fost premiați în cadrul programului 10 cetățeni teleormăneni.

Prin intermediul vizitei la domiciliul domnului Toncu Gheorghe, veteran de război, preşedintele Consiliului judeţean i-a transmis acestuia felicitări în numele tuturor teleormănenilor, precum și respectul şi simpatia noastră, pentru vârsta la care a ajuns, cu decenţă şi temeritate, admiraţia profundă pentru ceea a realizat în viață, dar, mai ales, pentru simplitatea şi modestia cu care îşi continuă viaţa.
„Intenționăm să promovăm exemplul vieţii trăite frumos de toţi teleormănenii care îşi sărbătoresc centenarul vieţii şi să ne însuşim lecţia de viaţă pe care ne-o oferă cu generozitate şi căldură, să extindem programele pentru persoanele de vârsta a treia, pentru că ne simţim obligaţi să avem grijă de ele şi, în acest context, noi urmărim, totodată, să educăm cum se cuvine tinerii, să-i sensibilizăm, pentru a putea să rezoneze cu problemele societăţii noastre, să găsească soluţii inteligente, să se implice, să vină cu idei noi, cu proiecte noi. Trebuie să provocăm, prin  grija susţinută faţă de semenii noştri, o schimbare radicală în mentalitatea tinerilor, în sensul de a le maximiza implicarea în proiectele sociale”(A.Gâdea).

Domnul Toncu Gheorghe a primit și o diplomă de merit semnată de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război din România, generalul (cu patru stele) Marin Dragnea, precum şi o frumoasă atenţie din partea A.N.V.R.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deputat Maria Stoian: Solicit ministrului Transporturilor și Infrastructurii rezolvarea situației catastrofale a circulației rutiere pe DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele

Circulația pe Drumul Național 52 Alexandria – Turnu Măgurele, care leagă reședința județului Teleorman de unul dintre cele mai...

Articole similare