29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Justiţia teleormăneană face lumină în cazul Emil Mărcuşanu. ARE DREPTUL să candideze pentru un nou mandat

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Considerat unul dintre cei mai valoroşi primari pe care judeţul Teleorman i-a avut, Emil Mărcuşanu, edilul şef al comunei Olteni, ARE DREPTUL să candideze pentru un nou mandat. Decizia aparţine Tribunalul Teleorman care, printr-o soluţie DEFINITIVĂ, adică nu mai poate fi atacată, a respins contestaţia unor indivizi, membri ai câtorva partide de buzunar. În fapt, candidatura lui Emil Mărcuşanu a fost contestată la Judecătoria Roşiorii de Vede, în 22 aprilie, de către trei anonimi din comună, este vorba de Matei George, Avram Gheorghe şi Jipa Marian. Aceştia cereau anularea hotărârii Biroului Electoral, care acceptase înscrierea lui Emil Mărcuşanu pe lista de candidaţi. După o decizie controversată a magistraţilor roşioreni, Emil Mărcuşanu a făcut apel. Procesul a avut loc sâmbătă, 23 aprilie, şi aşa cum explicam mai sus, Tribunalul Teleorman a anulat hotărârea din prima instanţă. În consecinţă, Mărcuşanu are toate drepturile conferite de legea civilă şi electorală şi va intra în bătălia pentru primăria comunei Olteni, pe care, aşa cum spun cetăţenii, o va câştiga fără nicio emoţie.

 

SURPRIZĂ: Emil Mărcuşanu candidează ca independent

 

După o viaţă de om în administraţia publică locală din Olteni, dar şi ca membru al PSD, Emil Mărcuşanu a decis să candideze ca independent. Nu mai vrea să fie agăţat de niciun partid politic, cu toate că PSD-ul nu avea candidat la alegerilor locale din iunie. Îşi doreşte doar să continue proiectele din comună şi să dea viaţă altor planuri pentru bunăstarea comunităţii locale.

Întrebat dacă, după alegeri, este posibil să se înregimenteze într-o formaţiune politică, Emil Mărcuşanu a declarat că „vom trăi şi vom vedea”. Va face acest lucru cu „ochii minţii”, nu înainte de o analiză obiectivă a avantajelor sau dezavantajelor ce decurg din acest aspect.

Oricum ar sta lucrurile, un lucru este cert: Mărcuşanu nu are contracandidaţi, ci doar nişte figuri obscure, fără planuri de viitori, mânaţi numai de interese personale. Va câştiga primăria din Olteni cu un scor ce va rămâne în istoria electorală a comunei. Oamenii îl iubesc. O fac din convingere. Asta pentru că totdeauna le-a apărat interesele.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare