12.2 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

Jandarmii teleormăneni preocupaţi de violenţa în sport

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Având în vedere faptul că prevenirea şi combaterea violenţei în sport constituie o prioritate a tuturor instituţiilor statului cu atribuţii în acest sens, în data de 22.02 a.c., conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Teleorman, Poliţia Locală Alexandria, Poliţia Locală Roşiorii de Vede, precum şi reprezentanţii celor două cluburi sportive care participă la campionatul naţional de fotbal din liga a – 3 – a (C.S. Sporting Roşiorii de Vede şi F.C.M. Alexandria).

În cadru întâlnirii au fost discutate modalităţile de cooperare şi operaţionalizare a procedurilor de lucru pe timpul desfăşurării competiţiilor sportive, au fost stabilite atribuţiile pe care le va avea fiecare instituţie participantă pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice, cu ocazia meciurilor de fotbal desfăşurate pe teren propriu de cele două cluburi sportive, precum şi măsurile ce vor fi luate pentru prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia manifestărilor sportive, astfel:

  • Asigurarea ordinii publice în zona apropiată şi imediată a arenelor sportive pe timpul desfăşurării meciurilor cu grad de risc revine în mod nemijlocit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman şi Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.
  • Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul stadioanelor revine C.S. ,,Sporting” Roşiorii de Vede, care prin intermediul Poliţiei Locale Roşiorii de Vede şi C.M. Alexandria, care prin intermediul Poliţiei Locale Alexandria, vor face acest lucru.
  • Menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe traseele de deplasare ale suporterilor către stadioane va fi asigurată de patrule şi echipaje auto din cadrul Poliţiei Municipiului Roşiorii de Vede şi Poliţiei Municipiului Alexandria, acestea acţionând cu preponderenţă pe principalele căi de acces ale spectatorilor către cele două arene sportive. De asemenea, echipaje din cadrul Birourilor de Poliţie Rutieră vor asigura fluidizarea circulaţiei pe străzile din faţa stadioanelor, având în vedere aglomeraţia ce se creează, ca urmare a numărului mare de autovehicule cu care fac deplasarea suporterii.
  • Pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă în ceea ce priveşte prevenirea şi stingerea incendiilor, prezenţa la stadion a unor echipaje specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman va fi solicitată de către structurile de jandarmi care asigură ordinea şi siguranţa publică în cazul partidelor cu grad ridicat de risc, urmând a fi adoptate măsurile specifice iar în cazul partidelor cu preliminate cu grad de risc scăzut intervenţia se va asigura de la sediile subunităţilor din Alexandria şi Roşiorii de Vede, la stadion fiind prezent un reprezentant care va participa la şedinţele tehnice şi care va ţine legătura telefonic cu comandantul acţiunii pe durata desfăşurării meciurilor;
  • În vederea prevenirii şi combaterii violenţei în sport, toate structurile cu atribuţii în domeniul organizării şi desfăşurării competiţiilor şi jocurilor sportive precum şi pe linia asigurării ordinii şi siguranţei publice cu ocazia desfăşurării acestora, vor desfăşura activităţi preventive în scopul informării şi educării publicului spectator, promovării spiritului de fairplay, a modului civilizat de comportare şi de informare a populaţiei cu privire la obligaţiile ce revin spectatorilor, la riscurile la care se expun prin implicarea în acţiuni de tulburare a ordinii în incinta arenelor sportive, precum şi la sancţiunile aplicabile în cazul încălcării normelor stabilite pentru desfăşurarea competiţiilor şi jocurilor sportive;
  • Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în arenele sportive, în zona apropiată şi cea imediată acestora, premergător începerii partidelor, la stadioane se vor desfăşura activităţi de informare la care vor participa reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman sau Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, F.C.M. Alexandria şi C.S. Sporting Roşiorii de Vede (inclusiv responsabilii de ordine şi siguranţă) şi reprezentanţi ai suporterilor, prilej cu care vor fi dezbătute obligaţiile organizatorilor de competiţii şi obligaţiile spectatorilor prevăzute de Legea nr. 4/09.01.2008 şi vor fi prezentate consecinţele nerespectării acestora.
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare