6.1 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

ITM TELEORMAN: Se elimină tariful de mediere, comisioanele sau alte taxe

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Conform prevederilor Legii nr.156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate-republicată cu modificările și completările ulterioare, activitatea de plasare forţă de muncă în străinătate, o poate desfășura un agent de plasare a forţei de muncă persoană juridică.

Acesta are în principal următoarele obligaţii: 

  • să se înregistreze la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își are sediul.
  • să aibă încheiate cu persoane juridice sau fizice, stabilite intr-un alt stat decât România, care au calitate de angajator conform legislaţiei statului respectiv, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă.
  • să încheie cu solicitanţii locurilor de muncă contracte de mediere;
  • să efectueze activităţile de mediere și plasare în mod gratuit.

CONTRACTUL DE MEDIERE este un contract de natura civilă care se încheie de către agent cu cetăţeanul român.

Acest contract de mediere trebuie să conţină: denumirea angajatorului din străinătate/ţara pentru care se face medierea în vederea angajării, adresă, număr de telefon/fax; descrierea muncii și a condiţiilor de muncă, durata timpului de muncă, durata contractului de muncă, salarizare, condiţiile de transport, de locuit.

Începând cu data de 05.03.2018 AGENTUL DE PLASARE nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe.

 CONTRACTUL DE MUNCĂ. Agenţii de ocupare a forţei de muncă au obligaţia de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetăţenii români și angajatorii străini și în limba română.

  CAUŢI UN LOC DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE

  • Verifică dacă agenţiile care oferă locuri de muncă în străinătate sunt înregistrate la inspectoratul teritorial de muncă.
  • Verifică cu atenţie oferta locului de muncă.
  • Verifică adresa și existenţa angajatorului străin pentru care ai optat.
  • Citește cu atenţie clauzele contractului de mediere.
  • NU accepta cu ușurinţă ofertele de muncă prin intermediul anunţurilor on-line.
  • Poţi solicita un loc de muncă în străinătate și Agenţiei de șomaj, prin Reţeaua EURES.

 

ATENŢIONARE

Persoanele fizice nu au dreptul să exercite activităţi de mediere.
Nu accepta achitarea unor sume de bani cu titlu de garanţii, întocmire  ”curriculum vitae“, traducere documente, procesare acte sau consultanţă. Plata către agentul de plasare a unor sume de bani, reprezintă un risc pentru persoana aflată în căutarea unui loc de muncă.
Nu accepta să pleci la muncă în străinătate fără un contract de muncă sau forme legale de angajare acceptate în ţara de destinaţie.
Soluţionarea unor conflicte de muncă pentru nerespectarea contractului de muncă de       către angajatorul străin, este de competenţa instituţiilor statului respectiv.
Pentru informaţii suplimentare puteţi solicita sprijinul Ambasadei României din ţara respectivă, care vă poate îndruma cu privire la demersurile legale pe care le puteţi urma.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare