5.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 11, 2021

ITM Teleorman: Concurs „ŞTIU ŞI APLIC”-Securitatea şi Sănătatea în Muncă se deprinde de pe băncile şcolii

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Obiectivul principal al concursului:încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă.

Introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate.

Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din diferite cauze:lipsa de informare, lipsa de experienţă, lipsa de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu acelaşi nume.

Scopul acestui concurs este conştientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.

Concursul la nivel judeţean  ŞTIU ŞI APLIC Securitatea şi Sănătatea în Muncă se deprinde de pe băncile şcolii se organizaează în data de 13.04.2018 ora 10, la Liceul Tehnologic nr.1 Alexandria, cu participarea a patru unităţi şcolare, 2 cu profil teoretic şi 2 cu profil tehnologic.

Concursul cuprinde 2 etape:

  • etapa I – proba teoretică – Ce ştim despre securitate şi sănătate în muncă?
  • etapa II – proba practică – Identifică riscurile şi alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar pentru o echipare corectă.

 

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare